Românca din baschetul american a pierdut finala WNBA. Ce i s-a întâmplat în ultimul meci

Joi, 19 Octombrie 2023, ora 12:35
2234 citiri
Românca din baschetul american a pierdut finala WNBA. Ce i s-a întâmplat în ultimul meci
Sabrina Ionescu FOTO Instagram/ Sabrina Ionescu

Echipa Las Vegas Aces şi-a păstrat titlu de campioană a ligii profesioniste nord-americane de baschet feminin (WNBA), după ce a reuşit să învingă în deplasare, cu scorul de 70-69, formaţia New York Liberty, câştigând finala cu 3 victorii la 1, informează AFP.

A fost o adevărat lovitură de maestru pentru Aces, care s-a impus pe parchetul adversarei sale în condiţiile în care nu a putut conta pe două dintre jucătoarele sale de bază, Chelsea Gray şi Kiah Stokes, care s-au accidentat în cel de-al treilea meci al finalei.

Echipa vizitatoare s-a bazat însă miercuri seară la Barclays Center din Brooklyn pe o apărare foarte agresivă, care a îngreunat pătrunderile rivalelor de la Liberty

A'ja Wilson a fost desemnată cea mai bună jucătoare a finalei, după ce miercuri a reuşit 24 de puncte şi 16 recuperări pentru gruparea din Las Vegas.

Sabrina Ionescu a înscris 13 puncte pentru New York Liberty, reuşind totodată 3 recuperări şi 3 assist-uri. Ea acuzat probleme stomacale în cel de-al patrulea sfert al jocului, dar a rămas pe teren până la final. Jucătoarea de origine română a înscris ultimul coş al echipei sale, care s-a apropiat la un singur punct de Aces pe tabela de marcaj, cu 47,1 secunde înainte de sirenă, dar oaspetele au reuşit să-şi apere fragilul avantaj până la final şi să intre în posesia trofeului.

"Oamenii ne-au crezut deja învinse pentru că ne lipseau două titulare, dar au uitat că avem câini în această echipă", a declarat Sydney Colson, fundaşul lui Aces, după atribuirea trofeului.

"Aşa ca am două cuvinte sa le spun: noapte bună!", a continuat ea, în huiduielile unui public furios din New York.

Las Vegas Aces este prima echipă din ultimii 21 de ani care reuşeşte să-şi apere titlul de campioană în WNBA. Anterior, singurele formaţii care au reuşit să-şi păstreze titlul în liga nord-americană au fost Los Angeles Sparks (2001, 2002) şi Houston Comets (1997, 1998, 1999, 2000).

Quarterly Report - Editia 4

Revanșă în finala cu numărul 48 a carierei. Ce turneu important a câștigat românca
Revanșă în finala cu numărul 48 a carierei. Ce turneu important a câștigat românca
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a disputat sâmbătă a 48-a sa finală din circuitul WTA, în proba de dublu a turneului de la Strasbourg. Perechea Monica Niculescu/Cristina...
Finală după finală pentru o româncă în circuitul WTA
Finală după finală pentru o româncă în circuitul WTA
Perechea Monica Niculescu/Cristina Bucşa (România/Spania) s-a calificat, vineri, în finala probei de dublu din cadrul turneului de categorie WTA 500 de la Strasbourg. Niculescu şi colega sa...
#Sabrina Ionescu, #romanca, #baschet, #finala , #stiri din sport