Vis de adolescentă: vrea două medalii la Jocurile Olimpice

Duminica, 04 Februarie 2024, ora 23:31
1920 citiri
Vis de adolescentă: vrea două medalii la Jocurile Olimpice
Sabrina Voinea

Sabrina Voinea are doar 16 ani, dar e decisă să cucerească lumea gimnasticii la Paris, în vară

Anul 2024 poate fi pentru Federația Română de Gimnastică anul revenirii în prim-plan, iar pentru Sabrina Voinea cel al deplinei consacrări. Deși nu a împlinit încă 17 ani, gimnasta are vise mari: vrea două medalii la Jocurile Olimpice chiar la competiția care va avea loc la Paris. Este visul unei adolescente care a intrat în sala de gimnastică încă de când a făcut primii pași.

După cum chiar ea spune, fiica fostei mari campioane Camelia Voinea a iubit gimnastica încă de când a început să înțeleagă despre ce e vorba în acest sport.

„Gimnastica am început-o de la vârsta de 5 ani, m-am aliniat la încălzire, dar mama m-a luat de mică, de când m-am născut, pentru că îmi doream foarte mult să ajung în sala de gimnastică și plângeam că îmi doresc să ajung aici. Mă culcam și mă sculam fără ea și o întrebam pe bonă unde e mama și îmi spunea: „la sală”. Începeam să plâng și venea și mă lua și mă aducea la sală” – Sabrina Maneca-Voinea, gimnastă calificată cu echipa României la JO Paris 2024.

La vârsta de 8-9 ani, după o medalie câștigată în orașul natal al Nadiei Comăneci, Onești, Sabrina și-a dat seama că vrea să continue pe drumul performanței.

„Primul meu concurs l-am avut la vârsta de 8-9 ani, la Onești și atunci am luat prima mea medalie, la sol parcă. A fost momentul în care am realizat că drumul meu poate să continue și să fie un drum lung și frumos” – Sabrina Maneca-Voinea, gimnastă calificată cu echipa României la JO Paris 2024.

Echipa feminină reprezintă Federația Română de Gimnastică la Paris

Sabrina speră ca toate sacrificiile făcute la antrenamente și în viața privată să îi aducă bucuria supremă la Jocurile Olimpice de la Paris, din vară. Acolo unde, așa cum recunoaște, vrea să cucerească cel puțin o medalie!

„Visul meu în gimnastică e să mă calific individual și să iau și o medalie, dacă se poate - Doamne ajută - două, pentru că am șanse foarte mari” – Sabrina Maneca-Voinea, gimnastă calificată cu echipa României la JO Paris 2024.

Chiar dacă e foarte valoroasă la toate aparatele, Sabrina recunoaște că are două preferate.

„Aparatele mele preferate sunt bârna și solul și după aia săriturile și paralelul. Mi-aș dori să-mi poarte numele la bârnă și sol” – Sabrina Maneca-Voinea, gimnastă calificată cu echipa României la JO Paris 2024.

Pregătită dintotdeauna de mama ei, Sabrina spune că aceasta e antrenoarea ideală pentru ea, pentru că o cunoaște și o înțelege atunci când are o zi mai grea. Dacă în sală relația dintre ele este cea de sportiv-antrenor, cele două redevin mamă și fiică imediat ce ies pe ușa sălii de antrenament.

„Mie mi-e mai ușor să lucrez cu mama pentru că mă înțeleg bine cu ea și când nu îmi iese ceva mai bine, când sunt obosită, mă pune să fac metodică. Dar când plecăm din sală suntem mamă și fiică și mergem, ne relaxăm” – Sabrina Maneca-Voinea, gimnastă calificată cu echipa României la JO Paris 2024.

Chiar dacă gimnastica este un sport greu, în care ratările de la antrenamente fac parte din rutina zilnică, Sabrina spune că nu i-a trecut niciodată prin cap să se lase, pentru că știe că trebuie să își depășească limitele.

„Nu m-am gândit: << Gata, mă las >>, pentru că uneori ne vine și nouă greu pentru că sportul nu e ușor. Cele mai grele momente din antrenamente sunt cele în care ratezi elemente, când nu-ți iese mai nimic. Dar și ele fac parte din viață. Dar atunci când nu mai poți, trebuie să tragi de tine în antrenament și apoi te mândrești cu rezultatele pe care le ai. Trebuie de multe ori să te autodepășești, pentru că antrenamentele sunt destul de intense. Și abia când o să fii mare îți vei da seama de munca din urmă.” Sabrina Maneca-Voinea, gimnastă calificată cu echipa României la JO Paris 2024.

Născută la 4 iunie 2007, la Constanța, Sabrina Voinea este medaliată cu bronz la sol la Campionatele Europene de gimnastică din 2023. De asemenea, ea a fost campioană europeană de junioare la sărituri și medaliată cu aur la FOTE, cu echipa, ambele succese venind în 2022.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

S-au pus în vânzare ultimele bilete la Jocurile Olimpice. De la ce prețuri pornesc tichetele
S-au pus în vânzare ultimele bilete la Jocurile Olimpice. De la ce prețuri pornesc tichetele
Ultimele bilete pentru Jocurile Olimpice de vară de la Paris au fost puse în vânzare în mod simbolic miercuri, cu exact 100 de zile înaintea ceremoniei de deschidere a competiţiei (26 iulie),...
David Popovici la Naționale, înainte de Jocurile Olimpice. Cum s-a descurcat în prima cursă de la Otopeni
David Popovici la Naționale, înainte de Jocurile Olimpice. Cum s-a descurcat în prima cursă de la Otopeni
Înotătorul român David Popovici (19 ani) a debutat miercuri dimineață la Campionatele Naționale de la Otopeni, în seriile probei de 50 de metri liber. Cu 100 de zile rămase până la...
#Sabrina Voinea, #jocurile olimpice, #Paris 2024, #gimnastica , #stiri din sport