Cum au reușit traficanții de droguri să intre la Saga Festival. Sociolog: „Erau în colaborare cu autoritățile”

Luni, 06 Iunie 2022, ora 16:09
4060 citiri
Cum au reușit traficanții de droguri să intre la Saga Festival. Sociolog: „Erau în colaborare cu autoritățile”
Doi participanți la evenimentul SAGA Festival au murit în urma unor supradoze de droguri FOTO Poliția română

Doi participanți la evenimentul SAGA Festival au murit în urma unor supradoze de droguri.

Alți trei tineri au ajuns în stare foarte gravă la Spitalul Floreasca și Sfântul Pantelimon, tot în șoc cardio-respirator, după ce au consumat substanțe ilegale.

Sociologul Gelu Duminică a declarat că „foarte mulți dintre traficanți erau în colaborare cu parte din autorități”, potrivit europafm.ro.

„Asta poate să ne spună doar autoritățile. Din punctul meu de vedere – și aici e doar o opinie bazată oarecum pe experiență – foarte mulți dintre traficanți erau în colaborare cu autoritățile, cu parte din autorități”, a spus sociologul.

Organizatorul evenimentului a transmis că sunt complet împotriva consumului de substanțe interzise, iar echipele de securitate au controlat în detaliu toți participanții la eveniment. De asmenea, Agenția Națională Antidrog a fost prezentă la SAGA Festival cu puncte de informare pentru tineri.

„Înainte era alcool, acum este și drog. Face parte din lumea modernă, din păcate, dar aici rolul autorităților este de a controla cât de mult și de a educa cât de mult”, a spus Duminică.

Bilanțul autorităților

În perioada 3 – 5 iunie 2022, Jandarmeria Română, Poliția Română și Agenția Națională Antidrog au acționat pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică și prevenirea faptelor antisociale în contextul unui eveniment desfășurat în municipiul București.

Agenția Națională Antidrog a desfășurat activități de prevenire constând în operaționalizarea unui stand de informare și consiliere funcțional pe toată perioada festivalului, la intrarea în Arena Națională, echipe mobile de specialiști ai Agenției care, împreună cu voluntari, s-au deplasat în zona scenelor, au interacționat cu participanții, le-au oferit brățări și pliante informaționale pentru a fi în siguranță în timpul participării la eveniment.

Activitățile Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București si ale Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au vizat asigurarea si menținerea ordinii publice în zona obiectivelor de cazare, pe traseele de deplasare, precum și în zona de desfășurare a evenimentului.

Totodată, acțiunile au vizat asigurarea fluenței traficului rutier pe căile de comunicații către zona de desfășurare a evenimentului și realizarea controlului de specialitate pirotehnică, conform reglementărilor legale în vigoare, în vederea identificării de dispozitive explozive improvizate.

În cele 3 zile, jandarmii din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au constatat 129 infracțiuni.

Dintre acestea, 119 infracțiuni au fost pentru încălcări ale prevederilor legale privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri (deținerea de droguri, în vederea consumului propriu), iar celelalte pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, precum și furt calificat.

În cazurile de încălcare a prevederilor legale privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, se continuă cercetările, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T.

Tot în această perioadă, polițiștii și jandarmii au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 17.400 de lei, majoritatea pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#saga festival 2022, #saga, #supradoza , #stiri juridice