Moment istoric la Barcelona. Ce s-a întâmplat la Sagrada Familia după 141 de ani

Marti, 14 Noiembrie 2023, ora 18:42
3929 citiri
Moment istoric la Barcelona. Ce s-a întâmplat la Sagrada Familia după 141 de ani
Sagrada Familia

Celebra bazilică Sagrada Familia din Barcelona a marcat, duminică, finalizarea turnurilor evanghelice. Monumentul se apropie de finalul celor 141 de ani de la începerea construcţiei.

Ultimele două dintre aceste patru turnuri, înalte de 135 de metri, cele dedicate evangheliştilor Matei şi Ioan, au fost finalizate la sfârşitul lunii septembrie, odată cu instalarea imenselor figuri albe în formă de bust uman şi, respectiv, de vultur care le încoronează. Celelalte două, dedicate evangheliştilor Luca şi Marcu, şi care sunt împodobite cu figuri reprezentând un bou şi un leu, au fost finalizate anul trecut.

Remarcabila bazilică proiectată de arhitectul catalan Antoni Gaudí completează astfel ansamblul dedicat evangheliştilor, care, atunci când vor fi finalizate, vor fi pe locul trei în seria celor mai înalte turnuri ale bisericii.

Pentru a marca această ocazie, arhiepiscopul de Barcelona, Juan José Omella, a binecuvântat duminică după-amiază aceste structuri din partea centrală a bazilicii, după care au fost iluminate pentru prima dată.

După finalizarea, în 2021, a Turnului Mariei, care, la 138 de metri, va fi al doilea ca înălţime din bazilică atunci când va fi terminat, şi a complexului Evangheliştilor, tot ce mai rămâne de finalizat este Turnul lui Iisus Hristos pentru relieful principal.

Proiectat de Gaudi pentru a fi cel mai înalt punct al Sagrada Família, la 172,5 metri, constructorii intenţionează să finalizeze Turnul lui Hristos în 2026, care coincide cu centenarul morţii arhitectului.

Comitetul de construcţie a bazilicii anunţase iniţial anul 2026 ca dată de finalizare completă a bazilicii, dar pandemia Covid-19 a încetinit proiectul. „Dacă nu vom avea probleme majore, precum pandemia, Sagrada Família va fi terminată în cel mult zece ani”, a declarat duminică preşedintele consiliului său de administraţie, Esteve Camps, pentru ziarul local La Vanguardia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lovitură pentru Rafael Nadal, pe terenul care-i poartă numele, la turneul pe care l-a câștigat de 12 ori VIDEO
Lovitură pentru Rafael Nadal, pe terenul care-i poartă numele, la turneul pe care l-a câștigat de 12 ori VIDEO
Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal a fost învins miercuri în turul al doilea al turneului ATP 500 de la Barcelona, pe care l-a câștigat de 12 ori. Australianul Alex de Minaur (25 de...
PSG întoarce calificarea la Barcelona. Nimeni nu le dădea vreo șansă lui Mbappe&Co!
PSG întoarce calificarea la Barcelona. Nimeni nu le dădea vreo șansă lui Mbappe&Co!
FC Barcelona a avut un meci de coșmar cu cei de la PSG în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, pierzând cu 1-4. După un rezultat în tur excelent în care au câștigat cu 3-2,...
#Sagrada Familia, #barcelona, #istorie , #stiri externe