Rinat Ahmetov face o schimbare majora la Sahtior, iar FCSB poate da inca o lovitura financiara

Vineri, 27 Octombrie 2017, ora 07:18
23404 citiri
Rinat Ahmetov face o schimbare majora la Sahtior, iar FCSB poate da inca o lovitura financiara
Foto: shakhtar.com

Miliardarul ucrainean Rinat Ahmetov a decis sa faca o schimbare majora la Sahtior Donetk, iar printre cei care pot profita sunt cei de la FCSB.

Patronul lui Sahtior a decis sa schimbe strategia clubului, care in viitor nu se va mai baza pe jucatori brazilieni in linia ofensiva.

Sahtior a fost in ultimii ani echipa care a incatat fotbalul european prin jocul ofensiv practicat de brazilienii pregatiti de Mircea Lucescu, dar acum Ahmetov doreste sa aduca in special jucatori din Europa de Est si Centrala.

Printre cei care pot profita de decizia luata de Ahmetov sunt cei de la FCSB. Sahtior a pus deja ochii pe un jucator de la vicecampioana, pe care il monitorizeaza cu atentie.

Mijlocasul ofensiv Dennis Man, care in acest sezon a marcat 6 goluri si a oferit tot atatea pase decisive, se afla pe lista fotbalistilor monitorizati de Sahtior, potrivit impresarului Arcadie Zaporojanu, cel care reprezinta clubul ucrainean in tara noastra.

"In portofoliul lui Sahtior Donetk sunt mai multi jucatori, inclusiv si din Romania. In perioada urmatoare, vectorul lui Sahtior Donetk va suferi schimbari. De la cel strict brazilian se va reorienta spre a aduce jucatori tineri si talentati din Europa. Eu reprezint interesul lui Sahtior pe mai multe piete fotbalistice, iar in portofoliul clubului este si Dennis Man.

Insa este prea devreme pentru a spune ca vom veni peste o luna si jumatate la tratative. Un jucator de varsta lui Dennis Man nu este caracterizat de stabilitate in joc. Il vom urmari in meciuri in care va avea o prestatie foarte buna si in altele in care poate nu ne va convinge. S-ar putea ca aceasta perioada in care il vom urmari pe Dennis Man sa dureze pana la finalul sezonului. El este in portofoliul lui Sahtior, dar nu putem vorbi despre un transfer iminent", a spus Zaporojanu pentru Ziare.com.

Gigi Becali spera sa obtina in schimbul lui Dennis Man macar 5 milioane de euro, insa ramane de vazut daca va fi de acord sa-l cedeze prea curand.

Apoi, Zaporojanu a explicat ca Ahmetov a decis sa schimbe strategia intrucat exista posibilitatea ca brazilienii transferati sa nu se adapteze din cauza conflictului inca existent in Ucraina.

"Strategia s-a schimbat din cauza a ceea ce se intampla acum in Ucraina. Acum s-au mai linistit spiritele, dar situatia in sine nu predispune sa aduci fotbalisti tocmai din Brazilia, care vin cu familii numeroase dupa ei. Ei, cand ajung in realitatile ucrainene, unde in estul tarii se duc lupte, s-ar putea speria.

Televiziunile transmit luptele, iar brazilienii care ar veni s-ar panica. Cei de acum nu au o problema, s-au obisnuit, dar pentru cei noi ar fi dificil. Asa ca este mai usor sa-i aduci pe cei mai talentati pe cei din Polonia, Romania, Cehia sau Slovacia, din considerentul ca sunt mai aproape de casa si mentalitatea este putin altfel", a precizat Zaporojanu.

In ultimele luni, Sahtior l-a monitorizat si pe Florinel Coman, in perioada in care acesta era la Viitorul. Transferul nu s-a mai materializat insa intrucat jucatorul a ajuns la FCSB. Sansele ca el sa ajunga la Sahtior au scazut insa.

"Florinel Coman nu si-a pierdut calitatile, dar in viitorul apropiat este imposibil de transferat. Steaua l-a luat sa-l mai slefuiasca, sa-i creasca valoarea, astfel ca in viitorul apropiat nu se poate vorbi despre un transfer", a explicat Zaporojanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Dennis Man Sahtior Donetk, #transfer Dennis Man Sahtior Donetk , #stiri Sahtior Donetk