Sală de jocuri de noroc la 2 metri de o biserică. Primăria Alba Iulia a amendat firma pentru lipsa autorizației FOTO

Autor: N.G.
Vineri, 10 Martie 2023, ora 12:25
2470 citiri
Sală de jocuri de noroc la 2 metri de o biserică. Primăria Alba Iulia a amendat firma pentru lipsa autorizației FOTO
Sala de jocuri a fost amenajată lângă biserică FOTO Emil Popescu

O sală de jocuri de noroc a apărut, peste noapte, la Alba Iulia, într-un spațiu aflat la doi metri de o biserică.

Locatarii nu au fost de acord, dar nu au avut ce să facă pentru că nimeni nu le-a cerut acordul, iar spațiul închiriat este privat. Nici Primăria Alba Iulia nu a putut împiedica amenajarea sălii de noroc.

Totuși, administrația locală a amendat firma pentru că nu a cerut autorizație atunci când a modificat fațada blocului.

”Am rămas neplăcut surprins de faptul că o sală de jocuri de noroc va funcționa la doi pași de o biserică aflată în centrul municipiului Alba Iulia. Din păcate, actuala legislație prevede faptul că Primăria NU are competența de a elibera autorizații de funcționare pentru astfel de săli de „păcănele”. Așadar, din punct de vedere administrativ suntem în imposibilitatea de a lua măsuri mai drastice”, a declarat viceprimarul Emil Popescu.

Totuși, în baza legii, societatea a fost amendată pentru executarea de lucrări la fațadă fără a deține o autorizație de construcție.

”Sancțiunea a fost aplicată de Poliția Locală, serviciu din cadrul Primăriei, prin biroul Disciplina în Construcții. Punctez faptul că procesul verbal a fost încheiat în data de 1 martie 2023, iar constatarea a fost făcută în data de 27 februarie 2023. Din punctul meu de vedere, ca viceprimar și albaiulian, așa ceva este inadmisibil.

În plus, aspectul exterior al acestei săli compromite aspectul zonei, inclusiv a bisericii care, pe timpul nopții, este iluminată. Am discutat și cu cei de la Asociația de Poprietari unde urmează să funcționeze această sală de jocuri. Aceștia mi-au transmis că NU sunt de acord cu un astfel de “stabiliment” în imobilul în care locuiesc”, a mai transmis viceprimarul din Alba Iulia.

Interiorul capelei romano-catolice

Lăcașul de cult este o capelă romano-catolică, care în trecut a avut rangul de mănăstire.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Incendiu la o sală de jocuri din Giurgiu. Poliția a deschis un dosar penal
Incendiu la o sală de jocuri din Giurgiu. Poliția a deschis un dosar penal
Poliția din Giurgiu a anunțat că o sală de jocuri din localitatea Cosoba a ars în totalitate, în noaptea de duminică spre luni, 22 aprilie. Primele verificări arată că incendiul a...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#sala jocuri, #biserica, #monument istoric, #alba iulia , #jocuri noroc