Sute de mii de români vor primi salariul mai devreme în aprilie. Lista instituțiilor care au luat această decizie

Joi, 30 Martie 2023, ora 13:10
5679 citiri
Sute de mii de români vor primi salariul mai devreme în aprilie. Lista instituțiilor care au luat această decizie
Mai multe instituții au decis ca sute de mii de români să primească banii mai devreme în luna aprilie FOTO mediafluxdb.ro

Mai multe instituții au decis ca sute de mii de români să primească banii mai devreme în luna aprilie.

Potrivit unui ordin emis de ministrul Finanțelor, profesorii și alți angajați subordonați Ministerului Educației vor primi banii pe 11 aprilie, cu trei zile înainte de ziua obișnuită, scrie Edupedu.ro.

Mai multe instituții au hotărât ca angajații să primească banii mai devreme, pentru ca data de salariu să nu se suprapună cu Vinerea Mare, pe 14 aprilie.

Este vorba de ordinul nr. 1.247 din 28 martie 2023, încă nepublicat în Monitorul Oficial (MO), ”pentru stabilirea unor măsuri pentru plata salariilor aferente lunii martie 2023”.

Conform ordinului nr. 86 din 2005 al Ministerului de Finanțe, care stă la baza reglementării datelor din lună la care se primesc salariile pentru bugetari, angajații din Educație primesc regulat salariile, pe data de 14 a lunii.

Conform calendarului anului școlar 2022-2023, data de 11 aprilie este a cincea zi din vacanța de Paști. Paștele ortodox este, în acest an, pe 16 aprilie, iar elevii și profesorii se întorc la școală miercuri, pe 19 aprilie, în modulul 5, ultimul din acest an școlar.

Alte ministere vizate de ordin

Alte ministere vizate de ordin sunt Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), Ministerul Apărării Naționale (MApN) și Ministerul Afacerilor Interne (MAI), dar și instituțiile următoare: Serviciul de Protecție și Pază (SPP) și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Acestea ar urma să facă plățile pe 12 aprilie.

Conform anexei ordinului, și Academia Română va face plata pe 11 aprilie pentru angajații instituției.

#salarii bugetari, #plata, #aprilie, #paste , #salariu