Ce meserii au cei care câștigă salarii de 6.000-10.000 de lei pe contract individual de muncă. "În afară de IT"

Luni, 13 Mai 2024, ora 17:15
23158 citiri
Ce meserii au cei care câștigă salarii de 6.000-10.000 de lei pe contract individual de muncă. "În afară de IT"
Angajați în timpul unei ședințe FOTO Unsplash

Mulți români se plâng că nu fac față cheltuielilor și sunt preocupați de posibilitatea unor câștiguri mai mari. Unii sunt dispuși să ia în calcul inclusiv o reconversie profesională.

Toată lumea este curioasă când vine vorba de salarii, în contextul în care românii sunt adesea secretoși si nu spun cu ușurință câți bani câștigă pe lună.

Este tema de discuție deschisă în mediul online de un român care pleacă de la exemplul personal și este dornic să afle ce alte meserii în afară de cea de IT-ist mai sunt bine recompensate. Acesta s-a referit la cei care lucrează având carte de muncă.

"Salariu 6.000-10.000 lei"

El a precizat de la bun început un interval anume de salarizare de care este interesat, indicând sume cuprinse între 6.000 și 10.000 de lei.

"Cei care aveți salariu asemănător cu cel din titlu, pe contract CIM (nu la negru, nu business) ce lucrați? În afară de IT sunt curios.

Încep eu: video editor", a scris acesta pe Reddit.

"6.000 fix. Șofer camion"

Întrebarea sa a strâns peste 450 de comentarii cu exemple concrete. Un șofer de camion care lucrează 9 ore pe zi, 5 zile pe săptămână a precizat că primește un salariu de 6.000 de lei.

"6000 fix. Șofer camion. Ciment-truck. Luni-vineri, 9 ore pe zi."

Unii au vrut să afle detalii și i-au pus câteva întrebări.

"Betonieră? Cât conduci efectiv pe zi? Cât stai până te încarci / descarci (adică până torni cimentul în locul destinat)? Cât plănuiești să mai lucrezi asta? Ești mulțumit sau e doar o opțiune de scurtă durată ca să strângi niște bani?"

"Sunt pe ciment-truck, nu betonieră. Iau cimentul de la Fieni [încărcare cam 30 min] apoi îl duc la destinație în partea de sud [Muntenia]. Îl descarc tot așa cam în 30 min la siloz", a precizat șoferul.

"Lector universitar, cu vechime și doctorat - 6500 net. 8000 când am plata cu oră. Dar muncesc în medie 4 ore/zi - hai 6 dacă adun muncă de pregătire cursuri și alte treburi admin academice. Dacă mai prind și un grant - aia e muncă în plus (nimic zdrobitor, mai mult soul crushing/ birocrație, scris articole, dar încă vreo 1-2000/luna."

"Medic rezident psihiatrie, 7.000"

Unii menționează că munca lor este dificilă și iau în calcul să renunțe, deși câștigurile sunt bune.

"7.500 controlor financiar, job stresant la care am de gând să renunț curând."

"Inginer mecanic, project lead pe linii de fabricație semi sau full automate pentru industria auto. Un pic mai mult decât ce interval ai dat aici."

"8.200, transporturi (maritime)."

"Medic rezident psihiatrie- 7000."

"Eu sunt student, dar tata are salariu de 7.000 lei NET pe luna, are vechime de 35 ani, este impiegat de mișcare la CFR, mai pe scurt este responsabil de coordonarea, organizarea traficului feroviar într-o stație de cale ferată."

"Coordonator transport 12.000+"

Unii depășesc sumele indicate inițial și câștigă mai mult.

"~9k în mână, planificare / manageriat producție firma medie."

"Ofițer 3 pe tancuri petroliere 4500 de dolari pe lună, știu că nu mă aflu în intervalul ăla dar plec în medie 6 - 7 luni pe an și sunt plătit doar cât sunt plecat, după calcule mă încadrez acolo."

"Coordonator transport 12.000+."

"8200 lei net + 660 bonuri - contabil pentru niște firme din Franța, lucrez remote de luni până vineri 08:00 - 17:00

încă 2500 - 4500 lei pe lună - ospătar la evenimente în weekend."

"Traducător 2900 € brut 2300 net."

Întrebat din ce limbi traduce, acesta a dat detalii: "Franceză-Engleză /Engleză-Franceză /Spaniolă-Franceză."

"Conduc un mic spital privat. 10,600 net"

"Medic rezident chirurgie an 6. Cu tot cu gărzi plătite, în jur de 8000/9000."

"Gardian la pușcărie (polițist de penitenciar) - 6000. Trebuie să stai bine cu doxa și cu legea. Practic, dacă te chinui puțin te faci avocat."

"Conduc un mic spital privat. 10.600 net."

"9600 cu bonusul defalcat. Consultant sap (n-am treaba cu programarea). Muncesc de-mi sar capacele. Junior în domeniul asta."

"Consilier juridic, pe contract iau vreo 5.000, dar de la bonusuri ajung la 10.000 aproape lunar."

"Soțul meu e broadcast engineer la o televiziune - 8.000 lei; programul e destul de lejer, mai scoate minim 2000 lei din filmări extra, lunar".

"8400 lei medic specialist spital de stat plus 1000-1500 PFA lei colaborare cu o clinică”.

Quarterly Report - Editia 4

Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din întreaga țară vor fi desemnați prin tragere la sorţi computerizată
Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din întreaga țară vor fi desemnați prin tragere la sorţi computerizată
Autoritatea Electorală Permanentă a transmis sâmbătă, 18 mai, că preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din ţară şi locţiitorii acestora la alegerile pentru membrii...
De ce spune Mircea Geoană că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. „Hai să fim serioși”
De ce spune Mircea Geoană că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. „Hai să fim serioși”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă, 18 mai, la Congresul Studenţilor din România, de la Palatul Parlamentului, că sistemul de vot din România este cel mai...
#salarii mari Romania, #meserii, #contract individual de munca, #domenii , #salariu