Cât mai contează cine are salariul mai mare într-un cuplu. "Cele mai sigure, când femeia câștigă cam 3 sferturi din cât câștigă bărbatul"

Miercuri, 28 Decembrie 2022, ora 23:08
11071 citiri
Cât mai contează cine are salariul mai mare într-un cuplu. "Cele mai sigure, când femeia câștigă cam 3 sferturi din cât câștigă bărbatul"
Cuplu care face calcule FOTO Pexels.com

Într-o perioadă în care prețurile au crescut, iar multe salarii au rămas neschimbate, românii sunt preocupați de cheltuieli și de nivelul câștigurilor.

Este problema formulată de un român într-o postare din mediul online. Acesta vrea să afle dacă este important într-un cuplu cine are salariul mai mare.

"Contează cine câștigă mai mult în relație sau căsnicie?", a întrebat românul într-o postare pe Reddit.

"Nu contează cine câștigă mai mult"

În comentarii, părerile sunt împărțite.

"Prietena mea câștigă cu 50% mai mult decât mine, încă nu m-a părăsit."

"Contează cine cheltuie mai mult."

"Dacă e relație adevărată nu ar trebui să conteze, altfel o dau în altceva, nu mai e căsătorie sau relație, e concurs de scos ochii."

"Sunt șocat să văd prin comentarii oameni care chiar susțin că ar conta la ceva, și mai rău, că e cumva datoria bărbatului să câștige mai mult. Credeam că am trecut peste atitudinile astea învechite."

"Nu contează cine câștigă mai mult, atâta timp cât amândoi câștigă foarte mult. În rest, cel care renunță la carieră pentru copii poate câștiga mai puțin decât celălalt."

"Nu. De ce ar conta? Se presupune că sunteți o familie (dacă sunteți căsătoriți sau aveți gânduri de căsătorie), deci totul va fi la comun (facturi, rate, etc) - așa văd eu o relație / căsnicie sănătoasă. Cunosc cupluri care își țin separat veniturile. Probabil atunci contează cine câștiga mai mult."

"Aia nu e căsnicie, e contabilitate."

"Chiar nu are nicio importanță cine câștigă mai mult. Important e că amândoi să câștige și să nu fie parazit pe celălalt. Dacă ești bărbat și te deranjează că soția ta câștigă mai mult ai un complex major de inferioritate."

"Dacă diferența e mare, în cele mai multe cazuri contează. Dacă diferența e mică, în cele mai multe cazuri nu contează."

"Noi ținem banii la comun și sunt văzuți că "ai noștri". El câștigă de 3.5 ori mai mult decât mine. Bine, la noi acesta este un aranjament vechi încă de pe vremea când amândoi eram la liceu."

"Aia nu e căsnicie, e contabilitate."

"Într-o familie contează că cei 2 să se simtă apreciați și iubiți, banii vin și pleacă. Când oferi un inel unei domnișoare și plănuiți să aveți un viitor împreună atunci totul e la comun."

"Soția mea câștigă mai mult decât mine"

"Nu contează. De ce ar conta? Soția mea câștigă mai mult decât mine. Avem amândoi salarii extraordinar de bune, suntem probabil un caz foarte fericit, dar totuși ea câștigă mai mult. Și nu îmi pasă câtuși de puțin, ba dimpotrivă, sunt mândru de ea și de cariera ei, pentru că știu cât a muncit că să ajungă aici."

"Într-o relație/ căsnicie sănătoasă, nu."

"Studiile în schimb ne arată altceva - când vine vorba de infidelitate, cuplurile cele mai sigure sunt cele în care femeia câștigă cam 3 sferturi din cât câștigă bărbatul."

"În opinia mea, diferența dintre salarii este la fel de importantă, dacă nu mai importantă - o persoană care câștigă 10k RON pe lună are un alt standard al vieții față de o persoană care câștigă 3k RON. Că cei doi să poată avea o relație fericită și împlinită, vor avea nevoie de comunicare constantă și deschisă, mai mult decât un cuplu unde salariile sunt similare."

"Am citit undeva că pentru bărbați contează pentru că majoritatea bărbaților devin mai nesiguri pe ei din cauza asta. Acolo spunea că s-a demonstrat că bărbații devin mai nesiguri pe ei când partenera ii bate la orice în general."

"Contează dacă unul sau ambii sau amândoi sunt atât de imaturi încât să nu înțeleagă că banii aia cumulați sunt ai cuplului, nu în regim de rivalitate."

"Banii în sine sunt o unealtă, nu o armă"

"De asemenea, contează dacă unul are ambiții mult mai mici decât celălalt și deci diferența de venituri are în spate și o diferența uriașă de mentalitate care de fapt afectează compatibilitatea dintre ei."

"Dar banii în sine sunt o unealtă, nu o armă. Sau așa ar trebui să fie într-o relație sănătoasă."

"Contează doar dacă vrei să ai un raport de putere în relație, cel cu bani să domine. Ideal lumea nu își dorește asta și e sănătos. Pe termen lung, raportul de putere duce la divorț că intervine plictiseală de o parte sau frustrarea de cealaltă. Mai adaug și faptul că femeia când câștigă mai mult, cresc șansele să însele bărbatul - că așa e în viață…

Contează dacă vorbim de concubinaj/căsnicie, mai mult în ceea ce privește împărțirea datoriilor. Cel care câștigă semnificativ mai mult ar trebui să contribuie mai mult financiar, iar cel care dispune de mai mult timp liber să se ocupe mai des de ale casei, așa mi s-ar părea ok."

"Un prieten a divorțat pentru că puneau toți banii la comun și la final de lună nu mai rămâneau destui pentru facturi. Tipa cheltuia de rupea pentru că brusc s-a trezit cu bani mulți la dispoziție. Și replică ei era “sunt femeie, am cheltuieli mai mari cu coafor, unghii, cosmetică.”"

"De atunci s-a lecuit cu “totul la comun”, rate, chirii, de-ale casei se împart 50-50 sau proporțional în funcție de venit și restul fiecare cu banii lui."

George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
Imaginile compromițătoare i-au fost fatale lui Vali Vijelie. Decizia soției, după 28 de ani: ”Fiecare își vede de viața lui” FOTO
Imaginile compromițătoare i-au fost fatale lui Vali Vijelie. Decizia soției, după 28 de ani: ”Fiecare își vede de viața lui” FOTO
Manelistul Vali Vijelie (53 de ani) traversează o perioadă dificilă în viața personală, după ce a fost surprins cu un gest compromițător în compania unei alte femei. Conform Cancan.ro,...
#salariu mare, #relatie, #sotie, #sot, #venituri, #casnicie , #salariu