Venitul care te plasează în pragul sărăciei în Italia, dar în România ești considerat pricopsit

Marti, 04 Octombrie 2022, ora 12:41
5791 citiri
Venitul care te plasează în pragul sărăciei în Italia, dar în România ești considerat pricopsit
Salariul de 1000 de euro în Italia este considerat pragul sărăciei FOTO Pixabay

În conformitate cu unele prevederi legale, venitul înregistrat al unei persoane de 1.000 de euro sau mai mic, este considerat în general pragul sărăciei în Italia.

Prin urmare, cei care primesc un salariu mai mic de 1.000 de euro, au dreptul la o serie de prestații și contribuții de stat. Aceștia beneficiază de asistență juridică gratuită, de indemnizația de invaliditate, dacă este cazul, scutirea de la taxele universitare de școlarizare pentru copii, al paisprezecelea salariu și la scutirea de la plata abonamentul TV.

Cu toate acestea, nu există o regulă care să stabilească un singur prag pentru toate facilitățile prevăzute de lege: fiecare contribuție are pragul său. Dar toate se încadrează, mai mult sau mai puțin, sub pragul de venit de 1.000 de euro la lună, scrie rotalianul.ro

Cu un salariu mai mic de o mie de euro pe lună, nu plătiți avocatul și costurile justiției, în caz de nevoie.

Pornind de la tema justiției, pe baza celei mai recente actualizări, datând din 2015, asistența juridică este acordată celor care au un venit anual nu mai mare de 11.528,41 euro, cu puțin sub o mie de euro pe lună.

În practică, cei care au nevoie de un avocat și se încadrează sub pragul de venit arătat mai sus, pot alege avocatul pe care îl doresc fără să-i plătească onorariul (care va fi plătit de stat). În plus, nu trebuie să plătiți unele taxe judiciare, cum ar fi contribuția unificată, mărcile, ștampilele, notificările. Accesul la curte este complet gratuit. De asemenea, avocatul nu vă poate solicita rambursări pentru cheltuielile de trai și deplasare. Dar dacă pierdeți cazul, judecătorul vă poate condamna să rambursați cheltuielile juridice adversarului și, în acest caz, nu există asistență juridică gratuită.

La calculul respectării limitei de 11.528,41 euro, este necesar să se țină seama nu numai de veniturile primite de solicitant, ci și de orice alt membru al familiei care locuiește împreună cu acesta. Prin urmare, dacă persoana locuiește împreună cu soțul/soția sau cu alți membri ai familiei (de exemplu, părinții, chiar dacă sunt pensionari), se ia în considerare suma veniturilor obținute în aceeași perioadă de către fiecare membru al familiei, în plus față de cel al solicitantului. În consecință, un șomer care locuiește în continuare cu ambii părinți cu venituri (inclusiv pensie) nu poate beneficia de asistență juridică în cazul în care suma acestor venituri depășește limita de 11.528,41 euro.

Cu un salariu mai mic de o mie de euro pe lună sunteți scutit de abonamentul RAI.

Nu trebuie să plătiți abonament la TV dacă aveți peste 75 ani sau dacă aveți un venit anual mai mic de 6.713 de euro. În acest prag trebuie să se calculeze și venitul soțului/ soției, dacă sunteți căsătorit.

Cu un salariu mai mic de o mie de euro, aveți dreptul la REI (reddito di inclusione)

Pentru a avea acces la REI, familia trebuie să aibă o valoare a veniturilor (ISEE) care să nu depășească 6 mii de euro/an. În plus, valoarea bunurilor imobile, altele decât locuința unde domiciliază, nu ar trebui să depășească 20 mii de euro, iar valorile mobiliare (depozite în bani, conturi curente) nu ar trebui să depășească 10 mii de euro (6 mii pentru o singură persoană).

Cu un salariu mai mic de o mie de euro pe lună, continuați să primiți ajutorul de șomaj chiar dacă v-ați găsit de muncă.

În cazul în care beneficiați de șomaj și sunteți angajat de o altă societate în timpul perioadei în care primiți indemnizația, nu pierdeți acest beneficiu dacă venitul dumneavoastră total este mai mic de 8.000 de euro pe an (pentru venituri din angajare) sau 4.800 de euro pe an (pentru venitul obținut din activități independente).

Cu un salariu mai mic de o mie de euro, primiți bonus de lumină și gaz, scrie rotalianul.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un jandarm s-a trezit cu peste 1,6 milioane de lei în cont, în ziua de salariu. "Ce de bani! Într-o lună îți cumperi Lamborghini"
Un jandarm s-a trezit cu peste 1,6 milioane de lei în cont, în ziua de salariu. "Ce de bani! Într-o lună îți cumperi Lamborghini"
Sute de jandarmi de la o unitate din București nu și-au primit salariile în ziua plății din cauza unei erori. Surse din Jandarmerie au declarat că banii au fost direcționați către un...
Americanii vor să înarmeze și să reconstruiască Ucraina cu banii rușilor. 3 miliarde de euro ar ajunge anual la Kiev
Americanii vor să înarmeze și să reconstruiască Ucraina cu banii rușilor. 3 miliarde de euro ar ajunge anual la Kiev
Statele Unite speră că reuniunile de primăvară ale FMI şi ale Băncii Mondiale vor face posibilă să avanseze, împreună cu ţările partenere, proiectul de a folosi activele blocate ale...
#salariu minim, #salariu, #Italia, #bani, #venit lunar, #pragul saraciei , #Italia