Salariul minim s-ar mări din nou, susține un secretar de la Ministerul Muncii. De când ar urma să se aplice creșterea

Marti, 26 Iulie 2022, ora 12:18
13103 citiri
Salariul minim s-ar mări din nou, susține un secretar de la Ministerul Muncii. De când ar urma să se aplice creșterea
Bani românești FOTO / ziare.com

Salariul minim va fi mărit din nou, după negocieri cu sindicatele şi patronatele, iar România susţine instituirea salariului minim la nivel european, afirmă Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Aceste precizări vin în contextul protestului organizat de comunitatea Declic, începând cu ora 10:00, la Ministerul Muncii, unde mai mulţi toboşari bat toba sub geamul ministrului Marius Budăi, cu mesajul "Creşteţi salariul minim la un nivel decent, nu cu praful de pe tobă!".

"I-a apucat pe USR-işti şi falangele lor ONG-iste grija de salariul minim. Cât au fost la guvernare l-au mărit puţin spre deloc! Ba chiar au transmis instituţiilor europene că se opun introducerii salariului minim la nivel european! Cât a guvernat PSD a fost mărit mereu salariul minim, iar de când am revenit la guvernare am transmis autorităţilor UE că susţinem instituirea salariului minim la nivel european!", a scris Vasilcoiu marţi, pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat că "reziştii" au fost invitaţi la întâlniri cu ministrul Muncii acum două săptămâni şi săptămâna trecută, însă aceştia au refuzat.

Vasilcoiu a menţionat că marţi ministrul Muncii, Marius Budăi, nu se află în Bucureşti, iar el are întâlniri pe alte teme la Guvern.

"Salariul minim o să îl mărim, din nou, tot noi, după negocieri cu sindicatele şi patronatele", a punctat Cristian Vasilcoiu.

Majoritatea certificatelor pentru persoanele cu handicap prezintă grave probleme, susține Ministerul Muncii: „Documente false"
Majoritatea certificatelor pentru persoanele cu handicap prezintă grave probleme, susține Ministerul Muncii: „Documente false"
Fenomen grav raportat de Ministerul Muncii, prin intermediul ministrei Simonei Bucura Oprescu. Mii de dosare ce vizează persoane cu handicap au fost falsificate. Procurorii au intrat pe fir....
Țările din Europa unde se câștigă cel mai bine. Diferențe spectaculoase între Nord și Sud
Țările din Europa unde se câștigă cel mai bine. Diferențe spectaculoase între Nord și Sud
Diferențele între veniturile salariale nete medii anuale din Europa sunt impresionante, cu variații semnificative chiar și în ceea ce priveşte valorile ajustate, scrie Euronews Business,...
#salariu, #crestere, #salariu minim, #ministerul muncii , #sindicat
  1. ÎPS Teodosie, o nouă bazaconie: „Boala este urmare a păcatului”. Cum „dispare” păcatul când vine vorba despre bani pentru Biserică
  2. Nicușor Dan promite că toate mijloacele de transport din Capitală vor avea aer condiționat. Unde se pot „adăposti” vârstnicii pe timpul caniculei
  3. De ce a oprit Hamas negocierile cu Israelul pentru un armistițiu în Gaza. Reacția lui Netanyahu VIDEO
  4. Zilele în care lucrările scrise de la Bacalaureat 2024 pot fi văzute de candidați. Regula pe care trebuie s-o respecte absolvenții de liceu
  5. Circulație feroviară oprită din cauza unui incendiu de vegetație. Rutele care sunt afectate
  6. Atac sângeros la o petrecere dintr-un sat din Franța. Patru persoane au murit. „Este un şoc pentru toată lumea” FOTO
  7. Arma cu care s-a tras asupra lui Donald Trump. De ce este atât de cunoscută și apreciată în rândul americanilor
  8. Reacția jurnalistului sportiv identificat în mod fals drept atacatorul lui Donald Trump: ”Vă rog să mă lăsați în pace”
  9. Bărbatului mort la silozul de la Sălcioara nu avea contract de angajare. ”Era pus la munci pe care alții nu le făceau”
  10. Momentul în care o dronă ucraineană lovește un rezervor de petrol din regiunea Rostov a Rusiei VIDEO