Situație bizară la un centru de agrement din Botoșani. Doi salvamari, soț și soție, interziși la piscina complexului. ”Avem o restricție pentru domnii” VIDEO

Joi, 08 Septembrie 2022, ora 10:58
15348 citiri
Situație bizară la un centru de agrement din Botoșani. Doi salvamari, soț și soție, interziși la piscina complexului. ”Avem o restricție pentru domnii” VIDEO
Doi salvamari nu au voie să intre în complexul unde au lucrat FOTO: botoseneanul.ro

Doi salvamari, soț și soție, nu au voie să intre în centrul de agrement unde unul dintre ei încă lucrează. Nici măcar ca simpli clienți nu pot să beneficieze de serviciile complexului.

Cei doi au lucrat împreună în Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv (PRATS) Cornișa timp de aproximativ trei ani, scrie botosaneanul.ro. Soția și-a înaintat demisia din cauza programului pe care l-a considerat infernal, iar soțul are încă această calitate de angajat.

Problemele celor doi au început spre finalul lunii iulie când salvamarul Tiberiu Aioanei se află în concediu medical deoarece a avut un umăr dislocat, iar medicul i-ar fi recomandat ca în perioada de recuperare să înoate cât mai mult posibil.

Soția sa, Carmen Aioanei a renunțat la activitatea de salvamar după ce timp de un an aproximativ, povestește ea, a fost nevoită să lucreze doar cu soțul la bazinul exterior, fără să mai existe și o a treia persoană angajată pe acest post. Soții au arătat că ajunseseră să lucreze câte o zi fiecare și practic să nu mai aibă viață proprie, și atunci a fost luată decizia de renunțare la locul de muncă.

Cei doi au ajuns în prezent în situația în care nu mai au acces la serviciile oferite de complexul de agrement Cornișa în calitate de persoane fizice.

Angajată a complexului: ”Avem o interdicție pentru domnii”

Cei doi au încercat de mai multe ori să cumpere bilet de intrare, însă de fiecare dată li s-a transmis că au „interdicție” din partea conducerii.

Ultima oară s-a întâmplat acest lucru pe 7 septembrie 2022, în jurul orei 15.00. Soții Aioanei au ajuns din nou la Cornișa după ce în prealabil trecuseră pe la Primăria Botoșani pentru a depune o sesizare cu privire la această situație.

„Îmi pare rău, dar nu aveți cum. Nu am primit încă ordin de retragere a interdicției. Avem o restricție pentru domnii”, a explicat tânăra angajată care părea jenată de situația creată.

Cei doi s-au deplasat la sediul Inspectoratului de Poliție Județean din Bulevardul Mihai Eminescu pentru a depune o plângere împotriva directorului Eugen Țurcanu pentru abuz.

Soții Aioanei susțin că se vor adresa și Consiliului Național de Combatere a Discriminării (CNCD), unde vor depune o altă plângere pentru discriminare, după ce le-a fost interzis accesul într-o zonă publică, fără să existe vreo sentință judecătorească sau un alt document oficial care să explice interdicția.

Și la Primărie va fi deschisă o anchetă disciplinară. Viceprimarul municipiului Botoșani a spus că această situație este tratată ca pe o interdicție impusă unor cetățeni ai orașului, acest lucru nefiind prevăzut în regulamentul de ordine interioară sau de funcționare al unității de agrement.

Pe de altă parte, conducerea Primăriei ar fi avut o serie de informații prin care salvamarul ar fi fost acuzat că oferea lecții de înot copiilor unor prieteni în timp ce se afla în concediu medical și de fapt, de aici ar fi pornit conflictul terminat cu interzicerea accesului la bazinele de la ”Cornișa”.

Municipalitatea consideră că directorul centrului de agrement comite un abuz și în acest caz vor fi urmați pașii legali.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#salvamari interzisi, #centru agrement cornisa, #Botosani , #stiri sociale