Un bărbat în pantaloni scurți a rătăcit o noapte întreagă prin zăpadă. A rămas fără baterie la telefon și nu a mai putut anunța Salvamontul

Sambata, 25 Martie 2023, ora 01:42
2784 citiri
Un bărbat în pantaloni scurți a rătăcit o noapte întreagă prin zăpadă. A rămas fără baterie la telefon și nu a mai putut anunța Salvamontul
Bărbat în pantaloni scurți a rătăcit o noapte pe munte, în zăpadă FOTO Facebook/Salvamont Bușteni

Un sportiv în vârstă de 35 de ani care a încercat să se antreneze în condiții de iarnă, pe munte, s-a rătăcit în zona Văii Caraimanului.

Bărbatul nu a mai putut lua legătura cu salvatorii pentru că a rămas fără baterie la telefon. A reușit să comunice vag zona în care se afla, dar detaliile au fost mult prea puține pentru a putea fi localizat.

Omul a rămas toată noaptea, în zăpadă, în ținută sumară, de vară, fiind salvat vineri dimineață.

”Dupa ce și-a petrecut toată noaptea în zăpadă și în pantaloni scurți, un bărbat de 35 de ani din Galați a fost salvat vineri dimineață din Munții Caraiman.

Victima se antrena joi pentru un concurs de alergare montană când a început să urce pe Valea Cerbului doar orientându-se cu telefonul, fără să cunoască deloc Munții Bucegi.

În condiții de iarnă, fără echipament specific, doar cu hainele de pe el și în pantaloni scurți, bărbatul a ajuns aseară pe întuneric la Monumentul Eroilor.

De acolo s-a uitat din nou pe telefon și a încercat să coboare spre Valea Caraimanului, dar fără să urmărească un marcaj anume”, scriu salvatorii montani din Bucegi pe Facebook.

După câteva ore de mers la întâmplare, timp în care a și căzut de câteva ori, epuizat, a sunat după ajutor. Pentru că victima a rămas fără baterie la telefon, comunicarea cu salvatorii a fost foarte scurtă și informațiile sumare, a explicat sursa citată.

”O echipă aflată pe Platou a început imediat căutarea și la un moment dat s-au apropiat foarte mult de bărbatul căutat, dar acesta nu a reușit să se facă auzit la strigătele salvamontiștilor”, a precizat unul dintre salvamontiștii care a participat la căutări.

La acțiunea de salvare a fost mobilizat și un elicopter SMURD, iar când s-a luminat, victima a fost localizată din aer.

Înghețat, dar în viață, bărbatul a fost extras și coborât cu bine. A fost transportat apoi la spital pentru investigații.

#salvamont, #Salvamont Busteni, #munte, #Caraiman , #Salvamont