Dezastrul Note 7: Milioane de clienti Samsung ar putea migra catre iPhone

Marti, 18 Octombrie 2016, ora 10:31
4573 citiri
Dezastrul Note 7: Milioane de clienti Samsung ar putea migra catre iPhone
Foto: Samsung

Pana la 7 milioane dintre cei care doreau sa cumpere un produs Samsung s-ar putea reorienta catre un iPhone, ca urmare a scandalului creat de problemele smartphone-ului Galaxy Note 7.

Estimarea este realizata de Ming-Chi Kuo, reprezentantul companiei de analiza de marketing KGI, cunoscut ca cea mai redutabila sursa de zvonuri legate de produsele Apple. Acesta are la activ zeci de informatii confirmate care au precedat lansarea a diverse modele de iPhone.

Kuo crede ca intre 5 si 7 milioane de clienti Samsung vor alege anul acesta iPhone 7 sau, mai degraba, iPhone 7 Plus. Acestia reprezinta aproximativ jumatate din cei 12 milioane de cumparatori estimati ai defunctului Note 7.

Samsung face eforturi mari pentru a-si convinge clientii sa aleaga un alt produs propriu, mergand pana la motivarea financiara a acestora. Din pacate pentru coreeni, renuntarea la Note 7 din cauza exploziei aparatelor a afectat brandul. Trecerea de la Note 7 la iPhone 7 nu este altceva decat o decizie de alegere a brandului rival din partea utilizatorului, ca urmare directa a recentului scandal.

Restul celor 12 milioane de clienti ramasi fara Note 7 se vor imparti, cel mai probabil, intre un telefon Samsung si un smartphone al altui producator. In urma unui simplu si aproximativ calcul aritmetic rezulta ca Samsung nu va reusi sa pastreze nici macar jumatate din cei 12 milioane de utilizatori.

Afla motivele pentru care Samsung Galaxy S7 este cel mai bun telefon cu Android de pe piata si ce smartphone-uri cu Android pot inlocui cu succes Note 7

De cealalta parte, Apple nu poate decat sa spuna "Multumesc" pentru o crestere masiva si nesperata a vanzarilor. Nicio campanie de marketing a companiei americane nu ar fi reusit sa atraga atat de multi oameni, intr-un timp atat de scurt si direct de la cel mai mare rival.

Citeste mai multe despre criza de la Samsung:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#Samsung Note7 iPhone , #Apple