Computerul poate fi controlat doar cu privirea - tehnologie uimitoare de la Samsung

Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 13:01
2862 citiri
Computerul poate fi controlat doar cu privirea - tehnologie uimitoare de la Samsung
Foto: Samsung

Samsung a lansat a doua generatie a tehnologiei EyeCan+, care ajuta persoanele cu dizabilitati sa navigheze pe Internet si sa creeze documente pe calculator doar prin intermediul miscarii ochilor.

Mai exista pe piata si alte dispozitive de acest gen, insa ele necesita purtarea unui echipament suplimentar (de obicei, e vorba de niste ochelari speciali), arata Cnet.

Samsung a creat o cutie portabila ce permite controlarea calculatorului doar cu privirea, fara a mai fi nevoie de alte obiecte. Ea trebuie sa fie amplasata sub monitor.

EyeCan+ este destinata persoanelor cu dizabilitati, in special celor care nu pot folosi mouse-ul si tastatura.

La inceput, utilizatorul trebuie sa calibreze dispozitivul. Din fericire, aceasta actiune nu trebuie facuta de fiecare data cand calculatorul este pornit, deoarece EyeCan+ retine informatiile.

Tehnologia care poate schimba piata tabletelor

Pentru a functiona, persoana trebuie sa se afle la o distanta de cativa metri fata de monitor. Interfata de start are 18 comenzi, printre care se numara "copiaza", "lipeste", "selecteaza" si "zoom".

Ca sa execute o anumita comanda, utilizatorul trebuie sa se uite la butonul specific fiecarei comenzi si sa clipeasca o singura data. De asemenea, EyeCan+ poate fi programat sa execute unele comenzi personalizate. De exemplu, utilizatorul poate seta Ctrl+P sa devina o comanda pentru a printa documente.

Samsung nu vinde tehnologia in mod direct, ci o ofera sub forma unui program open source, pentru ca altii sa o dezvolte si sa o aduca pe piata. Totusi, compania sud-coreeana va dona cateva prototipuri, care au capatat porecla "eye mouse", unor organizatii de caritate.

Prima generatie EyeCan a fost lansata in martie 2012, insa cea de-a doua beneficiaza de imbunatatiri semnificative, precum o calibrare mai buna si o experienta imbunatatita pentru utilizatori, potrivit companiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#calculator controlat privirea, #computer contralt privirea, #Samsung calculator controlat privire , #electronice