Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Samsung, anchetata de Comisia Europeana

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 19:52
1418 citiri
Samsung, anchetata de Comisia Europeana

Comisia Europeana a deschis o ancheta in cazul companiei Samsung, care este suspectata de abuz si dobandirea unei pozitii dominante pe piata.

Anul trecut, Samsung a acuzat o serie de companii rivale de incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala privind tehnologia folosita la telefoanele mobile.

Ulterior, compania a cerut ordine din partea tribunalelor privind fabricarea produselor respective.

Acum, Comisia Europeana a deschis o ancheta pentru a stabili daca Samsung "si-a incalcat angajamentul irevocabil din 1998 fata de Institutul european al normelor in telecomunicatii (ETSI), care consta in acordarea de licente de folosire a brevetelor sale privind telefonia mobila in Europa 'in termeni corecti, rezonabili si nediscriminatorii'", se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene.

Incalcarea angajamentului ar insemna abuzul de o pozitie dominanta si incalcarea Articolului 102 din tratatul de functionare a Uniunii Europene.

Compania a inregistrat in ultimul trimestru din 2011 profituri mai mari cu 17% fata de aceeasi perioada a anului trecut si a anuntat ca va face in 2012 investitii de 41 de miliarde de dolari.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Samsung, #Samsung antitrust, #Samsung ancheta Comisia Europeana , #electronice