Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Samsung, decizie radicala: Nu mai vinde laptopuri in Europa

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 07:54
5933 citiri
Samsung, decizie radicala: Nu mai vinde laptopuri in Europa
Foto: Tech News

Compania sud-coreeana Samsung a luat o decizie surprinzatoare, hotarand sa puna capat prezentei sale pe piata laptopurilor din Europa.

Intr-un interviu acordat publicatiei PC Advisor, un reprezentant al companiei a declarat ca Europa este o piata cu un anumit specific, asigurand ca Samsung va continua sa vanda laptopuri pe alte piete internationale, scrie Tech News.

In urma cu cateva luni, surse citate de portalurile de specialitate CNET si GigaOm vorbeau despre decizia companiei Samsung de a renunta sa mai vanda laptopuri pe piata europeana.

La inceputul lunii septembrie, site-ul german All About Samsung anunta oprirea vanzarilor de laptopuri Samsung in Germania, presupunand ca sud-coreenii se vor axa mai mult pe tablete.

Asta dupa ce, la inceputul acestui an, DigiTimes scria ca Samsung va renunta definitiv la afacerea cu laptopuri, dar va pastra afacerile cu chromebook-uri si PC-uri hibrid.

De la inceputul anului si pana acum, Samsung a anuntat aparitia a doar doua notebook-uri, ATIV Book 9 si ATIV Book M, decizie care a alimentat zvonurile ca sud-coreenii vor sa se retraga de pe aceasta piata, desi in 2013 Samsung a vandut in jur de 13,8 milioane de notebook-uri.

Reamintim ca, de curand, si grupul japoneze Sony a hotarat sa iasa din afacerea cu laptopuri.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Samsung retrage piata laptopuri, #Samsung vanzari laptop, #Samsung tablete vanzare , #electronice