Samsung lansează Galaxy Book4 Edge, primul laptop Copilot+. Ce știe să facă

Sambata, 22 Iunie 2024, ora 00:07
2760 citiri
Samsung lansează Galaxy Book4 Edge, primul laptop Copilot+. Ce știe să facă
FOTO: Samsung

Samsung a anunțat disponibilitatea globală a Galaxy Book4 Edge, primul laptop Copilot+ al companiei sud-coreene. Acest model face parte din noul val de PC-uri echipate cu inteligență artificială (AI), o direcție de dezvoltare esențială în industria tehnologică actuală.

Deși Galaxy Book4 Edge nu va fi disponibil pe piața din România, lansarea sa este semnificativă, deoarece subliniază angajamentul Samsung de a integra AI în dispozitivele sale mobile.

Caracteristici Samsung Galaxy Book4 Edge

Galaxy Book4 Edge este disponibil în două dimensiuni de ecran, de 14 și 16 inch, ambele cu tehnologie Dynamic AMOLED 2X. Acest laptop promite o autonomie impresionantă de până la 22 de ore de redare video și suportă încărcare rapidă prin USB-C la 65W.

Modelul este echipat cu procesorul Snapdragon X Elite (X1E-80-100 sau X1E-84-100 în funcție de piață), care include o unitate de procesare neuronală (NPU) de 45 TOPS, asigurând capacități avansate de calcul pentru AI. Prin funcția Link to Windows, utilizatorii pot accesa funcțiile AI Galaxy de pe telefon pe ecranul mai mare al laptopului. Aceasta permite accesarea contactelor și trimiterea de mesaje direct de pe PC, utilizând comenzi vocale naturale prin Copilot.

Importanța integrării AI

Angajamentul Samsung de a integra AI în dispozitivele sale, inclusiv Galaxy Book4 Edge, subliniază tendința industriei de a adopta această tehnologie. Deși există scepticism în rândul unor utilizatori cu privire la AI, integrarea sa în PC-uri promite să automatizeze și să optimizeze numeroase sarcini, îmbunătățind astfel eficiența și experiența utilizatorilor.

Samsung, unul dintre cele mai importante branduri producătoare de dispozitive mobile din lume, demonstrează prin Galaxy Book4 Edge că AI nu este doar un concept de futurism, ci o realitate practică care începe să fie integrată în produsele de zi cu zi.

Funcționalitățile avansate ale Galaxy Book4 Edge, cum ar fi trimiterea de SMS-uri prin comenzi vocale, sunt impresionante în teorie, dar rămâne de văzut cum vor funcționa în practică. Această lansare reprezintă un pas important pentru Samsung în competiția globală pentru inovație în domeniul tehnologiei mobile și al PC-urilor, marcând o nouă eră în utilizarea inteligenței artificiale.

Samsung pregătește o nouă versiune pentru smartphone-ul Galaxy Z Fold 6
Samsung pregătește o nouă versiune pentru smartphone-ul Galaxy Z Fold 6
După lansarea recentă a modelului Galaxy Z Fold 6, există zvonuri că Samsung ar putea introduce o variantă Galaxy Z Fold 6 Ultra sau Galaxy Z Fold 6 Slim. Conform galaxyclub.nl, Samsung...
Samsung aduce suport Live Translate pentru apeluri de voce și mesaje pentru majoritatea aplicațiilor de mesagerie
Samsung aduce suport Live Translate pentru apeluri de voce și mesaje pentru majoritatea aplicațiilor de mesagerie
Recent, WhatsApp a anunțat introducerea funcției Live Translate, care va acționa ca un translator universal pentru apelurile de voce, facilitând conversațiile între persoane ce vorbesc limbi...
#Samsung, #copilot, #laptop , #laptop
  1. Google ar putea aduce suportul pentru rețeaua Find My Device pe Pixel Watch
  2. Undă verde pentru opt pasaje rutiere şi pietonale noi la Oradea. Când vor începe lucrările și cât costă proiectele
  3. Cel mai mare proiect rezidențial din nordul capitalei, vândut peste 75%. La ce sumă s-a ridicat investiția pe 23 de hectare
  4. Cum îmbunătățești procesul de ambalare pentru a economisi timp și bani? 5 sfaturi
  5. Datele personale ale peste 600.000 de clienți Emag, compromise într-o breșă de securitate la o firmă de facturare online
  6. Suma uriașă pe care o vor plăti românii pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva pe vreme de pace!"
  7. 5 funcții avansate ale Windows 11 care îmbunătățesc performanța PC-ului
  8. România nu mai este prima la inflație în Europa, doar la ritmul scumpirilor
  9. Ce se întâmplă când te răzgândești cu privire la portarea numărului de telefon. Termenul limită anunțat de ANCOM
  10. ESG dispare de pe harta investitorilor – TradeVille