Samsung a lansat Galaxy Note 5 si Galaxy S6 Edge+: Ce stiu sa faca si cand vor ajunge in Romania (Video)

Vineri, 14 August 2015, ora 10:07
6850 citiri
Samsung a lansat Galaxy Note 5 si Galaxy S6 Edge+: Ce stiu sa faca si cand vor ajunge in Romania (Video)
Foto: Facebook/Samsung Mobile Romania

Samsung a lansat, joi seara, doua smartphone-uri noi, cu care vrea sa isi consolideze pozitia in gama telefoanelor cu ecran mare (phablet).

Galaxy Note 5 imprumuta cateva elemente de la Galaxy S6, dispozitivul prezentat in primul trimestru al acestui an. Insa asta nu inseamna ca e un lucru rau, remarca The Verge.

S6 a adus un procesor mai rapid, un ecran uimitor si o camera foto excelenta, toate regasindu-se acum si la Note 5.

Insa toate aceste schimbari au si un dezavantaj major: bateria nu este detasabila, memoria nu poate fi extinsa cu un card microSD si telefonul nu este rezistent la apa.

In ceea ce priveste specificatiile, Note 5 foloseste acelasi procesor octacore Exynos, realizat de Samsung, regasit la S6, insa are 4GB de RAM. Memoria smartphone-ului este fie 32GB, fie 64GB. Bateria de 3.000 mAh este inferioara celei folosite la Note 4, insa Note 5 poate fi incarcat wireless si are si tehnologie de incarcare rapida.

Samsung dezvaluie Galaxy Note 5 si Galaxy S6 Edge Plus: Detalii fierbinti

Camera principala de 16 MP este aceeasi cu cea folosita la S6, iar ecranul Super AMOLED are o diagonala de 5,7 inchi, la fel ca precedentele variante, Note 4 si Note 3.

In schimb, Note 5 este mai usor, mai subtire si mai ingust decat modelele anterioare din aceasta gama, iar partea din spate e usor curbata, astfel ca se potriveste mai bine in palma.

Telefonul este dotat cu un stylus S Pen, mai performant si mai aratos.

Partea software ar trebui sa fie familiara pentru toti cei care au folosit dispozitivele recente lansate de Samsung: sistemul de operare Android 5.1 Lollipop este personalizat cu interfata TouchWiz, iar la capitolul aplicatii noi se ramarca posibilitatea de a transmite live pe Youtube, cu ajutorul unei functii cu care e dotata camera.

Din pacate, Samsung a decis sa lanseze Note 5 in acest an doar in SUA si alte teritorii, ocolind Europa, unde va aparea in 2016, potrivit GSM Arena.

Galaxy S6 Edge+ este fratele mai mare al Galaxy S6 Edge, lansat in primul trimestru al acestui an. Telefonul are un ecran de 5,7 inchi (fata de 5,1 inchi, cat are Galaxy Edge) si e curbat pe ambele parti laterale. Celelalte specificatii sunt similare cu ale Note 5, arata Cnet.com.

Vestea buna este Galaxy S6 Edge+ va fi disponibil in Romania incepand cu 4 septembrie in reteaua partenerilor oficiali Samsung.

Momentan nu se stie nimic oficial legat de preturi, dar zvonurile arata ca s-ar situa undeva in jurul a 4.000 de lei.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Samsung lansare telefoane noi, #telefoane noi Samsung, #Samsung Galaxy Note 5, #Samsung Galaxy S6 Edge , #Galaxy S6