Samsung Galaxy S6 vs HTC One M9: Care e cel mai tare telefon cu Android?

Sambata, 21 Martie 2015, ora 18:58
12768 citiri
Samsung Galaxy S6 vs HTC One M9: Care e cel mai tare telefon cu Android?
Foto: pocket-lint.com

HTC si Samsung au lansat telefoane noi, One M9 si Galaxy S6, insa care este "regele" smartphone-urilor cu Android?

Business Spectator a facut o comparatie intre cele doua dispozitive.

Samsung Galaxy S6, in Romania: Ce pret are la Vodafone, Orange si Telekom

HTC One M9: O supriza neplacuta pentru fanii companiei taiwaneze, dar o incantare pentru ceilalti

Design

HTC a decis sa nu isi asume riscuri cu M9. In consecinta, doar a adus cateva imbunatatiri la exterior. Printre acestea se numara un strat rezistent la zgarieturi, butoane integrate in carcasa, doua tonuri de culoare, lentile din safir pentru camera foto din spate si o textura mai dura.

In acest mod, taiwanezii au reusit sa faca unul dintre cele mai stilate telefoane care exista pe piata.

Insa nici Samsung nu s-a lasat mai prejos. Pentru Galaxy S6, sud-coreenii au renuntat la plastic si au realizat carcasa din aluminiu. Ecranul este protejat de tehnologia Gorilla Glass 4, iar telefonul reflecta lumina naturala. Este un smartphone frumos conceput, cu aspect premium.

In plus, variante Edge are ecranul prelungit pe ambele parti laterale, ceea ce ii confera un plus de eleganta.

Mai mult, Galaxy S6 este mai subtire si mai usor decat HTC One M9 (6,88 mm si 138 grame versus 9,61 mm si 157 grame).

Display si sunet

In ultimii ani, telefoanele Samsung au avut parte de unele din cele mai bune ecrane de pe piata, iar acest lucru nu s-a schimbat odata cu Galaxy S6. Varful de gama al sud-coreenilor are un display de 5,1 inchi, cu o rezolutie de 1.2560x1.440 de pixeli, dotat cu tehnologia QuadHD AMOLED. Aceasta ofera o claritate ridicata a imaginilor si culori vii.

De asemenea, fata de predecesorul sau, ecranul e mai luminos si consuma mai putina baterie.

Galaxy S6 are un display mai performant decat cel al HTC One M9, avand in vedere ca densitatea este de 577 pixeli per inch (ppi), fata de 441 ppi.

Desi sud-coreeni le-au luat fata in ceea ce priveste ecranul, taiwanezii inca sunt cei mai buni in ceea ce priveste sunetul. Cele doua difuzoare BoomSound din fata sunt compatibile cu tehnologia Dolby Audio 5.1, iar sunetul sourround va functiona si atunci cand proprietarul asculta muzica in casti.

Samsung nu sta la fel de bine la acest capitol. Pentru Galaxy S6 a fost pastrat acelasi difuzor si l-a imbunatatit putin, astfel ca se aude de 1,5 ori mai tare decat cel cu care este dotata Galaxy S5.

Procesor

HTC One M9 este dotat cu cel mai nou procesor realizat de compania Qualcomm, anume Snapdragon 810, care are opt nuclee si 64 biti.

Pe de alta parte, Samsung a optat pentru un procesor realizat in "ograda" proprie. Exynos este realizat pe aceeasi arhitectura de 64 de biti si are tot opt nuclee.

Concluzia este ca ambele telefoane sunt performante si rapide. De asemenea, ele sunt dotate cu 3GB de RAM si au o memorie interna de 32GB. Totusi, HTC One M9 se deosebeste prin faptul ca are spatiu pentru card microSD.

Baterie

M9 are o baterie de 2.550 mAh, ceea ce inseamna o crestere de 11% a capacitatii fata de modelul anterior. Daca e folosit non-stop, se descarca dupa o zi, la fel ca S6.

Totusi, Samsung ofera o modalitate mai confortabila de a "invia" telefonul, avand in vedere ca are integrata tehnologia de reincare wireless.

Camera

HTC foloseste camera foto realizata de Sony pentru smartphone-ul sau Xperia Z3, de 20MP, in timp ce Samsung a luat-o pe cea regasita la Galaxy Note 4, de 16MP.

Pentru a inlatura handicapul numarului mai mic de pixeli, sud-coreeni au implementat tehnologia de stabilizare optica a imaginii, care elimina efectul "mainii tremurande" atunci cand filmezi un videoclip.

De asemenea, are si functii interesante, cum ar fi un autofocus performant ce face pozele clare chiar si atunci cand subiectul e in miscare, un senzor de infrarosu care ajusteaza automat cantitatea de lumina si o functie ce iti permite sa deschizi aplicatia pentru camera foto din orice meniu in doar 0,7 secunde.

Camera din fata a telefonului M9 are 4MP si se descurca foarte bine in conditii de luminozitate scazuta.

La randul sau, Samsung a dotat S6 cu o camera foto frontala de 5MP, care are tehnologia High Dynamic Range (HFR), ce ar trebui sa imbunatateasca calitatea pozelor.

Functii si software

In sfarsit, Samsung a renuntat la niste aplicatii prestabilite inutile si s-a concentrat pe cele mai bune. Mai mult, are cateva functii pe care M9 nu le are, anume senzor de amprenta, sistem de plati mobile si platforma de securitate KNOX.

HTC sta slabut la acest capitol, insa compania ofera o carcasa rezistenta la apa (Active Tough Case).

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Samsung Galaxy S6 HTC One M9, #comparatie Galaxy S6 One M9, #Samsung Galaxy S6, #HTC ONe M9 , #Galaxy S6