Cel mai bun telefon de pe piata: Eleganta si performanta la superlativ (Galerie foto)

Miercuri, 04 Mai 2016, ora 07:56
25645 citiri
Cel mai bun telefon de pe piata: Eleganta si performanta la superlativ (Galerie foto)
Foto: Ziare.com

Samsung a reusit sa creeze un telefon aproape perfect: Galaxy S7 Edge e o simbioza intre un design atragator si o performanta uimitoare.

Marginile curbate, carcasa metalica si ecranul ce reda culori vibrante iti acapareaza repede atentia, asa ca vei simti un impuls - inca de prima data cand il vei vedea - sa pui mana repede pe el ca sa-l incerci.

De data aceasta, aparentele nu insala, iar ce se afla in interior e la fel de spectaculos ca exteriorul.

Dar sa le luam pe rand.

Samsung a scos la vanzare Galaxy S7 si S7 Edge

Samsung Galaxy S7 ia fata rivalului iPhone si impresioneaza prin doua aspecte importante (Video)

Cel mai atragator telefon de pe piata

In jur de 5 inchi pentru diagonala este dimensiunea perfecta pentru ecranul unui smartphone. Ai parte de ce e mai bun din ambele lumi: un display generos pe care poti sa-l manevrezi usor.

Samsung pare ca s-a prins de acest lucru inca de anul trecut, cand a lansat Galaxy S6 si S6 Edge, de 5,1 inchi. In 2016, a repetat figura si pentru ecranul telefonului Galaxy S7. Insa, din pacate, nu a pastrat dimensiunea pentru "fratele" curbat, Galaxy S7 Edge, care are 5,5 inchi. Ce-i drept, compromisul facut nu e mare, pentru ca cei 0,4 inchi inseamna doar un centimetru in plus.

In consecinta, S7 Edge este usor de manevrat cu o singura mana, insa ajungi putin cam greu cu degetul in coltul opus, lucru care ar fi fost evitat daca era pastrata diagonala de 5,1 inchi.

Dar poti trece cu vederea peste acest mic inconvenient, caci designul este pur si simplu uimitor.

Combinatia de sticla pentru ecran si carcasa metalica pentru spate nu e ceva nou, insa Samsung a reusit sa o duca la un alt nivel. Iar marginile curbate ale display-ului ii ofera o nota unica, astfel ca iese usor in evidenta, ceea ce e un lucru important intr-o piata invadata de telefoane care seamana prea mult intre ele.

In plus, spatele e usor curbat, iar camera foto nu mai e atat de iesita in relief ca la S6, astfel ca sansele de zgariere sunt mai mici. In plus, se potriveste perfect in palma.

Un alt mare plus il reprezinta faptul ca display-ul nu reflecta lumina atat de puternic ca alte telefoane, ceea ce inseamna ca nu te mai chinui sa dibuiesti sa vezi ce scrie pe ecran atunci cand e soare afara. O alta schimbare fata de S6 este ca are spatiu pentru card de memorie microSD si este rezistent la apa si praf - doua functii mai mult decat binevenite.

S7 este stilat, dar in acelasi timp robust; este elegant, dar in acelasi timp prietenos.

Frumusetea vine cu un pret

Carcotasii ar putea spune ca S7 nu aduce schimbari semnificative fata de generatia anterioara, S6, in materie de design. Si chiar asa e, insa asta nu inseamna ca e un lucru rau.

Pur si simplu, Samsung a facut doar mici imbunatatiri pentru ca nu era nevoie de modificari radicale, avand in vedere ca a ajuns la un nivel la care poti recunoaste telefonul sau imediat.

Dar frumsetea vine cu un pret. Spatele este la fel de fragil ca ecranul, iar display-ul e scump de reparat in cazul S7 Edge, din cauza marginilor curbate, care sunt dificil de produs.

In consecinta, o husa e mai mult decat binevenita. De altfel, daca nu-i atasezi una, atunci vei mai avea o problema pe cap, caci va trebui sa-l stergi aproape non-stop, pentru ca amprentele se lasa foarte usor.

Sistemul de operare si performanta

Odata ce ai depasit fascinatia pentru design, vei descoperi un adevarat cal de curse.

Ecranul Super-AMOLED QHD are rezolutia de 2560x1440 de pixeli, ceea ce inseamna culori vii si fotografii care iti lasa impresia ca ar fi 3D. Procesorul Qualcomm Snapdragon 820 (quad-core, 2,15 GHz) este puternic si nu te lasa la greu. Cuplat cu cei 4GB de RAM, telefonul ofera rapiditate si stabilitate. Executa repede comenzile, nu trebuie sa apesi prea tare pe ecranul tactil pentru a face ceva si nu iese din aplicatii.

Capacitatea de stocare este de 32GB sau 64GB, cu posibilitatea de a o extinde cu inca 200GB cu ajutorul unui card microSD.

Sistemul de operare folosit este Android 6.0.1, ce ofera o experienta placuta din punct de vedere vizual. Insa Samsung nu a renuntat la interfata proprie TouchWiz, astfel ca in continuare sunt prea multe aplicatii preinstalate care nu folosesc la nimic. Macar de data asta, Samsung le-a grupat in foldere, astfel ca nu mai ocupa atat de mult spatiu pe ecran ca la telefoanele din generatiile precedente.

Bateria tine 8-9 ore la o folosire intensa, adica daca ai pornit Netul non-stop, dar si GPS-ul si Bluetooth-ul, si daca te joci, consulti Facebook-ul constant si vorbesti pe WhatsApp. La o utilizare normala, autonomia poate ajunge la 2 zile. Poate nu pare mult, insa S6 Edge sta mai bine la capitolul asta decat rivalul sau direct, iPhone 6S Plus.

Meniul lateral

Samsung s-a gandit sa dea si un rol practic partilor curbate, nu doar unul de design. In consecinta, in partea dreapta a display-ului exista un meniu lateral ce contine scurtaturi catre aplicatii utile precum poze, mesaje, Internet, acces la camera frontala etc. In plus, poti adauga si alte functii la acest meniu.

De asemenea, poti selecta pentru anumite persoane din lista de contacte cate o culoare care se afiseaza atunci cand persoana respectiva te suna. In acest fel, iti dai seama cine te apeleaza chiar daca telefonul e cu fata in jos.

Da, astfel de functii nu sunt inovatoare, insa nu sunt deranjante. Ba din contra, e interesant ca poti accesa mai multe meniuri.

Camera foto

Am lasat la urma camera foto pentru ca este una dintre cele mai bune de pe piata smartphone-urilor. Poate chiar cea mai buna. Pozele au o calitate excelenta, contrastul e puternic, dar nu exagerat incat sa para ca sunt prelucrate in Photoshop. Iar camera e dotata cu functii ajutatoare, inclusiv un mod pentru fotografiat mancarea.

Insa poate cel mai important lucru e ca face poze destul de bune pe intuneric, chiar si fara blitz. Iar asta e una dintre cele mai mari probleme ale smartphone-urilor, care a fost rezolvata de Samsung.

Sursa fotografii: Ziare.com

Pretul

Cel mai bun telefon de pe piata este si foarte scump. Varianta Edge a lui Galaxy S7 costa incepand de la 3.650 de lei, in timp ce varianta simpla porneste de la 3.300 de lei. Da, sunt multi bani. In consecinta, acesta este cel mai mare obstacol in calea achizitionarii unui telefon aproape perfect.

Dispozitivul a fost testat timp de o saptamana si ne-a fost pus la dispozitie de eMag.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#review Samsung Galaxy S7 Edge, #recenzie Samsung Galaxy S7 Edge, #pareri Samsung Galaxy S7 Edge, #specificatii Samsung Galaxy S7 Edge, #Samsung Galaxy S7 Edge , #galaxy