Cumparaturi cu telefonul: Detalii despre tehnologia Samsung Pay, cu care e dotat noul Galaxy S6

Luni, 02 Martie 2015, ora 12:36
10684 citiri
Cumparaturi cu telefonul: Detalii despre tehnologia Samsung Pay, cu care e dotat noul Galaxy S6

Compania Samsung a prezentat un serviciu de plata pe mobil, care le va permite detinatorilor de carduri sa foloseasca noul smartphone Galaxy S6 pentru cumparaturile de zi cu zi.

Tehnologia va fi disponibila atat la terminalele contactless, cat si la POS-urile traditionale.

"Este o perioada foarte interesanta in evolutia platilor digitale", a spus Ed McLaughlin, Chief Emerging Payments Officer in cadrul MasterCard, potrivit unui comunicat remis luni Ziare.com.

"Avand in vedere ca utilizatorii se bazeaza tot mai mult pe dispozitivele mobile in viata de zi cu zi, ne declaram incantati sa colaboram cu un lider de industrie precum Samsung, pentru a oferi noi optiuni de plata pentru posesorii cardurilor MasterCard din intreaga lume. Suntem pionieri in inovatia comertului de pe mobil de mai multi ani si, impreuna, livram o experienta de plata digitala si simpla, si sigura", a adaugat acesta.

Samsung Galaxy S6 e mai tare ca iPhone 6?

Cum functioneaza Samsung Pay

Utilizatorul de Samsung Galaxy S6 are la dispozitie o aplicatie prin care poate accesa sistemul de plati prin intermediul telefonului mobil. El adauga unul sau mai multe carduri (de debit sau credit) cu care va achita cumparaturile. Ajuns la casa de marcat, Samsung Pay poate fi accesat imediat, cu o simpla glisare a degetului pe ecran, dupa care alege cardul dorit si se autentifica in cont prin senzorul de amprenta al telefonului. Apoi, atinge smartphone-ul de POS, iar plata este realizata.

Samsung face o miscare indrazneata pentru a lua fata Apple

Plati sigure

Prin serviciile de tokenizare ale MasterCard, coroborate cu Transmisia unica de Securitate Magnetica (MST) si tehnologiile NFC (Near Field Communication), Samsung Pay face posibile platile contactless sigure de pe mobil la majoritatea terminalelor, a explicat Injong Rhee, vicepresedinte executiv in cadrul Samsung Electronics.

"Platforma de securitate KNOX dezvoltata de Samsung si autentificarea pe baza de amprenta digitala fac tranzactiile prin Samsung Pay foarte sigure si usor de utilizat", a mai punctat acesta.

MasterCard Digital Enablement Service (MDES) permite utilizarea Samsung Pay de catre posesorii de carduri de credit si de debit MasterCard. Tehnologia foloseste metode de criptare standardizate, iar pentru o protectie sporita a utilizatorilor, tranzactiile prin Samsung Pay incorporeaza si componente de securitate suplimentare, care includ tokenizarea prin intermediul MDES si autorizarea de plata prin amprenta digitala sau parola.

Ce urmeaza

Samsung Pay va fi disponibil utilizatorilor din Statele Unite incepand din aceasta vara. MasterCard si Samsung vor face demersuri pentru a lansa Samsung Pay si pe alte piete globale, inclusiv in Coreea de Sud.

De asemenea, tehnologia este compatibila si cu cardurile Visa.

Samsung Pay are potentialul de a fi acceptat in peste 30 de milioane de puncte comerciale din intreaga lume, iar compania sud-coreeana se afla in discutii si cu alti potentiali parteneri, precum American Express, Bank of America, Citi, JPMorgan Chase si U.S. Bank.

Samsung Galaxy S6

Tehnologia Samsung Pay este incorporata in noul smartphone Galaxy S6, lansat duminica seara in doua variante, una cu ecran normal, iar alta cu display curbat pe ambele parti laterale.

Samsung a lansat mult asteptatul Galaxy S6 si varianta S6 Edge (Video)

Cele doua modele s-au bucurat de o primire calduroasa, care a dus la o crestere a actiunilor Samsung cu 3,9 la suta, in sedinta de luni, pana la cea mai mare cotatie din ultimele noua luni.

Unele publicatii de tehnologie au descris telefoanele ca fiind cele mai bune dispozitive mobile Samsung de pana acum.

C.P.

Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
#Samsung Pay, #cum functioneaza Samsung pay, #Samsung plati mobile, #plati mobile Samsung Galaxy S6, #Samsung Galaxy S6 , #galaxy