Dezastrul Galaxy Note 7 e o molima pentru Samsung, dar poate fi o mana cereasca pentru companiile din China

Duminica, 16 Octombrie 2016, ora 08:48
11975 citiri
Dezastrul Galaxy Note 7 e o molima pentru Samsung, dar poate fi o mana cereasca pentru companiile din China
Foto: Samsung

Producatorii chinezi de telefoane ar putea avea mult de castigat de pe urma disparitiei de pe piata a Galaxy Note 7 de la Samsung.

Analistii IT sustin ca va fi lasat un gol pe piata smartphone-urilor care e posibil sa fie umplut de companiile din Beijing.

In acest mod, companii chineze precum Huawei, Oppo, Vivo si Xiaomi pot creste productia telefoanelor din gama lor de top, potrivit South China Morning Post.

Decizia de a opri productia Galaxy Note 7 si de a retrage telefoanele de pe piata, ca urmare a cazurilor de explozie, reprezinta o lovitura de imagine pentru Samsung.

Dar ghinionul unora poate fi norocul altora.

Analistul Huang Leping, de la firma de cercetare a pietei Nomura, sustine ca absenta de pe piata smartphone-urilor a lui Galaxy Note 7 in ultimul trimestru al anului va rezolva problema legata de disponibilitatea componentelor-cheie, precum ecranele AMOLED, dar va si ajuta companiile chineze sa-si accelereze vanzarile.

Ideea e ca furnizorii nu vor mai realiza partile necesare pentru Galaxy Note 7, asa ca alti producatori - cel putin teoretic - vor putea sa le obtina mai repede si intr-o cantitate mai mare.

Modele precum Honor Note 8 de la Huawei, Moto Z de la Lenovo sau Axon 7 de la ZTE sunt telefoane din gama premium cu ecrane AMOLED, asa ca au capacitatea de a umple golul lasat de "explozivul" Note 7.

Alternative la telefonul "exploziv" Galaxy Note 7 de la Samsung: Ce smartphone-uri cu Android il pot inlocui cu succes

Potrivit unui raport al Citi Research, printre furnizorii cu cea mai mare expunere la piata chineza se numara O-film Tech, care face ecrane, Sunny Optical Technology, ce se ocupa de partea de optica, producatorul de carcase metalice BYD Electronic, dar si Largan Precision, care face camere foto.

Pe lista se mai afla firmele de componente audio AAC Technologies and GoerTek.

Astfel, un purtator de cuvant al BYD Electronic a explicat faptul ca o crestere a comenzilor din partea gigantilor IT din China vor compensa pentru sistarea productiei lui Note 7, care ii aducea 5% din venituri.

La randul sau, Christina Liu, de la Sunny Optical, a mentionat ca va monitoriza piata in perioada urmatoare. "Clientii din China sunt prioritatea noastra acum. Insa daca vom reusi sa ne crestem afacerea cu ajutorul lor, asta va ramane de vazut. Ne e greu sa anticipam", a punctat aceasta.

Analistii de la Citi Research sustin ca inainte de sistarea productiei de Note 7 exista o criza a componentelor de telefoane, caci companiile chineze s-au grabit sa-si faca stocuri, iar Apple se pregateste pentru un sezon de iarna plin.

Totusi, specialistii de la firma TrendForce considera ca situatia va persista in ciuda deciziei luate de Samsung, astfel ca gigantii IT care nu au comandat suficiente componente nu vor putea recupera in perioada urmatoare.

Ei au facut o analiza care arata cum va arata productia smartphone-urilor in perioada urmatoare si estimeaza ca volumul va scadea de la 316 milioane la 310 milioane de unitati in cazul Samsung, dar va creste cu 3 milioane pentru Apple si Oppo, respectiv cu 4 milioane pentru Huawei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#Note 7 companii China, #Note 7 telefoane China , #galaxy