Momentul cel mare pentru Samsung: Lansarea Galaxy S8 - 10 motive pentru care e mai bun ca iPhone 7 Plus

Marti, 18 Aprilie 2017, ora 11:10
9688 citiri
Momentul cel mare pentru Samsung: Lansarea Galaxy S8 - 10 motive pentru care e mai bun ca iPhone 7 Plus

Marele test pentru Samsung vine in mai putin de o saptamana, odata cu lansarea Galaxy S8, dupa imensul esec reprezentat de telefonul exploziv Galaxy Note 7, care a costat compania nu doar la capitolul reputatie, ci a scazut 17 miliarde din valoarea sa.

Ce se stie pana acum despre noul gadget in care Samsung isi pune toate sperantele? Va avea un ecran curbat, pe aproape toata fata telefonului, numit de Samsung "Infinity Display", arata Business Insider.

Ecranul e mai mare decat pana acum, dar per total aparatul e unul usor. Prin comparatie, iPhone-ul pare "mic si indesat", arata sursa.

Gadgetul, din sticla si metal, e unul zvelt, care incape perfect in mana sau buzunar.

Telefonul poate fi incarcat wireless si este dotat cu un asistent: Bixby. Aceasta functie nu va fi insa gata in 21 aprilie, cand Galaxy S8 se lanseaza, asa dupa cum a admis compania marti.

Adaugarea acestei functii este o decizie controversata, din moment ce utilizatorul acestui telefon va beneficia de ajutorul lui Google Assistant. Detinatorii acestui aparat pot fi confuzi, cel putin in prima faza, mai arata sursa.

In ciuda esecului Galaxy Note 7, compania a transmis ca numarul pre-comenzilor e mai mare decat la aparatul predecent: 728.000 de precomenzi, iar tinta e de 1 milion pana la 21 aprilie.

De ce e superior fata de iPhone 7 Plus: 10 motive

Conform ZDNet, telefonul e mai bun decat iPhone 7 Plus, de la Apple, cel putin pentru oamenii de afaceri.

Printre avantaje, ZDNet enumera ecranul de 6,2 inch, fata de cel de 5,5 al iPhone-ului, dar si faptul ca se incarca wireless si foarte repede. Inca nu se stie care e viata bateriei, teste in acest sens urmand sa fie facute.

Galaxy S8 sta bine si la capitolul memorie, cea mai mare capacitate disponibila fiind de 256 GB, mai mult decat suficienta pentru majoritatea detinatorilor de telefon mobil.

In timp ce gadgetul Apple are sticla doar pe fata, pe spate avand metal, Galaxy S8 are sticla pe ambele fete. Insa e vorba despre un tip de sticla speciala, extrem de rezistenta, Gorilla Glass 5. Testele de pana acum au aratat ca rezista daca telefonul este scapat de la o inaltime de 1,6 metri, de la nivelul umarului.

Utilizatorul de Galaxy S8 are de ales intre mai multe functii pentru deblocarea telefonului: recunoastere faciala, scanarea irisului, amprenta, PIN sau parola. Pentru multi, scanarea irisului poate fi de preferat si mai sigura decat PIN-ul sau parola, care sunt folosite in cazul gadgetului de la Apple.

In plus, cel mai nou gadget Samsung poate fi folosit si ca laptop, din moment ce poate fi conectat la un monitor. iPhone-ul nu are aceasta functie, extrem de utila oamenilor de afaceri si nu numai.

Samsung a inovat si la capitolul realitate virtuala. Gear VR e de folos in cazul jocurilor, dar si vizionarii a tot felul de inregistrari sau proiecte, cum ar fi cele realizate de arhitecti. Prin intermediul sau, poti avea senzatia ca esti in sala de operatie sau intr-o sala de conferinte.

ZDNet trece la capitolul avantaje si asistentul virtual, dar si faptul ca aparatul beneficiaza de Bluetooth 5.0 si de posibilitatea de plati prin Samsung Pay.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...