Noul Galaxy S6: Cand va fi lansat cel mai bun smartphone Samsung?

Luni, 18 August 2014, ora 20:45
34978 citiri
Noul Galaxy S6: Cand va fi lansat cel mai bun smartphone Samsung?
Foto: Tech Radar

Desi suntem in asteptarea modelului Galaxy Note 4, iata ca au aparut primele informatii despre noul smartphone Samsung Galaxy S6, viitorul varf de gama al companiei sud-coreene. Data de lansare va fi la inceputul anului 2015, probabil in luna martie.

Incepand de la lansarea modelului Galaxy S2, Samsung si-a facut un obicei de a-si anunta noile modele la Mobile World Congress sau in apropierea acestuia, potrivit Tech Radar.

In 2015, Mobile World Congress este programat sa aiba loc intre 2 si 5 martie la Barcelona, Spania.

Nu exista nicio informatie referitoare la pretul noului varf de gama, Galaxy S6, dar el nu poate fi mai ieftin decat predecesorul sau Galaxy S5 care a fost vandut la lansare cu 579 de lire sterline (972 de dolari).

Avand in vedere ca specificatiile vor fi imbunatatite fata de modelul anterior, ar fi suprinzator daca pretul ar fi mult mai mare de 600 de lire sterline (1.000 de dolari).

Legat de ecranul noului smartphone S6, trebuie spus faptul ca Samsung a lansat deja un model Galaxy S5 LTE-A in Coreea de Sud cu o rezolutie de 2560 x 1440 pixeli (acelasi lucru este asteptat si de la Galaxy Note 4).

Samsung a declarat anterior ca spera ca noile sale smartphone-uri de pe piata sa aiba ecrane cu o rezolutie 4K, adica 3840 x 2160 pixeli, pana in 2015. Este posibil ca Galaxy S6 sa faca saltul de la 2K la 4K.

Se asteapta ca procesorul de la S6 sa fie pe 64 de biti, iar cipul Snapdragon sa fie versiunea 808 sau 810. Snapdragon 808 este un procesor cu sase nuclee pe 64 de biti cu suport pentru ecrane 2K, in timp ce 810 este octa-core pe 64 biti ce poate suporta rezolutii de pana la 4K.

Cum noul Galaxy Alpha va avea o carcasa metalica, acelasi lucru se asteapta si de la Galaxy S6.

Camera foto ar putea fi imbunatatita fata de cea de 16 MB de la Galaxy S5, ea putand avea 20 MP. Printre alte caracteristici, se asteapta ca Galaxy S6 sa dispuna de un cititor de amprente si un slot pentru card microSD.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#noul Samsung Galaxy S6, #lansare pret Galaxy S6, #caracteristici Samsung Galaxy S6 , #galaxy