Profiturile Samsung au crescut cu 79 la suta

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 11:11
2071 citiri
Profiturile Samsung au crescut cu 79 la suta
Foto: Emag

Samsung Electronics a anuntat o crestere de 79 la suta a profiturilor operationale, in trimestrul al doilea din acest an, pana la 5,9 miliarde de dolari, datorita vanzarilor de smartphone-uri.

Potrivit firmei de cercetare de piata Strategy Analytics, Samsung a livrat 93 de milioane de telefoane mobile in al doilea trimestru, avand o cota de piata de 26 la suta.

De altfel, Samsung a depasit Nokia in acest an, devenind cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, in acest an.

Pentru trimestrul trei, compania se asteapta la profituri de aproape 7 miliarde de dolari, pe fondul vanzarilor masive ale smartphone-urilor din gama Galaxy, avand in vedere ca ultimul model, Galaxy S3, a fost lansat inainte de urmatorul model de iPhone, asteptat in octombrie.

Totusi, profitul net al companiei, care este si lider in piata televizoarelor, s-a ridicat la 4,5 miliarde de dolari, reprezentand doar jumatate fata de cele 8,8 miliarde de dolari obtinute de Apple in trimestrul doi, din vanzarea de iPhone-uri, iPad-uri si computere Mac.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#crestere profit Samsung, #vanzari telefoane mobile Samsung , #galaxy