Samsung a prezentat noul Galaxy S8: Iata ce poate face in plus fata de fratii sai si cand intra pe piata (Video)

Miercuri, 29 Martie 2017, ora 19:17
24678 citiri
Samsung a prezentat noul Galaxy S8: Iata ce poate face in plus fata de fratii sai si cand intra pe piata (Video)
Foto: Facebook/Samsung Romania

Samsung a lansat flagship-ul Galaxy S8, intr-un eveniment organizat, miercuri, la New York.

Noul varf de gama Samsung este deosebit de important pentru producatorul coreean. Acesta este primul flagship lansat de Samsung dupa retragerea de pe piata in toamna anului trecut a modelului Note 7.

Nu doar ca toata lumea, de la presa de specialitate la utilizatori, vrea sa vada un Samsung care arata ca Note 7 a fost doar un accident, dar nivelul de asteptari creat de perioada pre-lansare este unul foarte mare.

De la Galaxy S8 se asteapta sa fie un dispozitiv care sa aduca ceva nou in materie de design si constructie fata de anii anteriori si, bineinteles, sa nu existe probleme de ordin tehnic sau de fiabilitate.

Ca si in anii precedenti vor exista doua modele: S8 si S8+.

Diferentele dintre cele doua dispozitive se fac in ceea ce priveste dimensiunea ecranului si capacitatea bateriei.

Legat de prima parte, la o prima vedere, se poate spune ca Samsung s-a ridicat la nivelul asteptarilor. Noul Galaxy S8, cu al sau ecran care acopera cea mai mare parte a partii frontale si ramele foarte inguste care il incadreaza, se diferentiaza imediat de restul telefoanelor existente in acest moment pe piata.

In fapt, ecranul lui Galaxy S8, numit de Samsung Infinity Display, ocupa 83% din suprafata telefonului.

S8 este primul smartphone Samsung care include noul asistent virtual al companiei Bixby. Acesta, conform oficialilor Samsung, nu este atat un asistent care sa ofere informatii, ci unul care sa ajute utilizatorul in folosirea dispozitivului.

Desi nu cunoaste si probabil nici nu va invata foarte curand limba romana, Bixby va putea fi folosit si la noi in tara de catre vorbitorii limbii engleze.

O alta noutate este Dex, o facilitate prin care telefonul poate fi folosit pe post de unitate centrala. Conectat la un monitor, acesta va putea fi folosit intocmai unui calculator, inclusiv cu ajutorul unei tastaturi si al unui mouse.

Alaturi de deja traditionalul senzor de amprente, Galaxy S8 pune la dispozitia utilizatorilor mai multe mijloace de securizare a accesului la telefon, aplicatii si conturi.

Ecranul poate fi deblocat acum prin scanarea fetei sau recunoasterea irisului. Irisul va fi folosit ca metoda de autentificare inclusiv pentru logarea in conturile serviciilor online, ca alternativa la clasica parola.

Pentru restrictionarea accesului la aplicatii si documente, utilizatorii vor putea apela la noul Secure Folder - un folder care poate fi accesat doar dupa o autentificare suplimentara.

In fine, Samsung Pass este un manager de parole pe baza de autentificare biometrica. Acesta va facilita accesarea serviciilor online prin autentificare biometrica (in acest caz scanarea parolei sau a irisului). Spre exemplu, vor putea accesa Facebook in urma scanarii irisului, fara sa completeze numele si parola.

Ca si in cazul generatiei anterioare, Galaxy S8 a pastrat suportul pentru carduri de memorie si rezistenta la apa si praf. De asemenea, a pastrat si iesirea audio de 3,5 mm, in ciuda celor care sperau ca Samsung sa calce si in aceasta privinta pe urmele Apple.

O facilitate interesanta este Dual Bluetooth, care permite folosirea a doua perechi de casti Bluetooth pentru a asculta la acelasi telefon, fiecare dintre dispozitive putand regla volumul independent.

Samsung a facut ceea ce multi asteptau sa faca inca de anul trecut. A schimbat portul microUSB cu mai noul USB-C.

Lista completa a dotarilor tehnice arata dupa cum urmeaza:

  • Ecran: Super AMOLED de 5,8 inch, cu rezolutie 1440 x 2960 pixeli;
  • Platforma: Snapdragon 835 / Exynos (in functie de regiune)
  • Memorie: 4 GB RAM, 64 GB spatiu intern de stocare si card de memorie de pana la 256 GB
  • Camera foto: 12 MP, f/1,7 / 8 MP, f/1,7
  • Baterie: 3.000 mAh

Galaxy S8+ difera de modelul S8 prin ecranul de 6,2 inch si capacitatea de 3.500 mAh a bateriei.

Atat Galaxy S8 si S+ vor fi disponibile pentru precomenzi incepand de joi, 30 martie. Acestea urmeaza sa intre pe piata pe 21 aprilie.

Citește și:
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, 27 ianuarie, la Brăila, despre rotaţia premierilor din luna mai şi schimburile de ministere, că ”dacă revenim la mofturile de a băga funcţiile...
Căile juridice în cazul Schengen, ca o Fata Morgana. Europarlamentar: ”Adică noi ne aşteptăm ca undeva, cineva să ne facă dreptate, dar aceasta nu există”
Căile juridice în cazul Schengen, ca o Fata Morgana. Europarlamentar: ”Adică noi ne aşteptăm ca undeva, cineva să ne facă dreptate, dar aceasta nu există”
Politicienii români par că încă nu au găsit calea comunicării cu statele Schengen pentru a le convinge să ne primească în comunitate. Unii spun că există căi juridice care să rezolve...