Samsung, din nou tinta criticilor: A pus o poza facuta cu un aparat foto in prezentarea performantelor Galaxy A8 Star

Luni, 10 Decembrie 2018, ora 07:21
17141 citiri
Samsung, din nou tinta criticilor: A pus o poza facuta cu un aparat foto in prezentarea performantelor Galaxy A8 Star
Foto: Samsung via Business Insider

Samsung se afla din nou in mijlocul unei controverse dupa ce a iesit la iveala ca producatorul sud-coreean a folosit o poza stock facuta cu un aparat foto DSLR pentru a promova o functie a camerei de pe smartphone-ul sau Galaxy A8 Star.

Mai exact, Samsung a folosit poza in cauza pentru a ilustra functia "Live Focus Reader", care estompeaza fundalul atunci cand camera telefonului se afla in modul Portret. Fotografa care a facut poza originala, Dunja Djudjic, este cea care descoperit-o pe site-ul Samsung, care a cumparat-o de pe un site de poze stock pe care Djudjic o incarcase, potrivit Business Insider. Poti vedea fotografia originala pe EyeEm.

Compania precizeaza, totusi, scris cu litere mici sub poza, ca imaginea este folosita doar in scopul exemplificarii a ceea ce poate face functia respectiva, astfel incat se poate considera ca, tehnic, Samsung nu incearca sa-si induca in eroare potentialii cumparatori.

Practica de a folosi poze facute cu aparate profesionale pentru a promova functiile camerei foto a telefonului este insa cel putin discutabila, stiut fiind faptul ca, oricat de mult au evoluat smartphone-urile la acest capitol, nu pot atinge inca performantele DSLR-urilor sau ale unei camere mirrorless.

Samsung nici macar nu este la prima abatere de acest gen. La inceputul anului, compania a folosit o poza stock intr-o campanie derulata in social media, pe care a prezentat-o ca fiind o poza facuta cu Galaxy A8.

Nu este nici singurul producator care a pretins ca anumite poze cumparate au fost realizate cu smartphone-urile sale. S-a intamplat, de exemplu, si cu Huawei, in doua randuri.

Telefonul Galaxy A8 Star a fost lansat in luna iunie a acestui an.

C.S.

#Samsung poza stock camera telefon, #camera smartphone Samsung , #galaxy