iFixit își încheie parteneriatul cu Samsung. Compania critică politica de reparații

Sambata, 25 Mai 2024, ora 00:42
1812 citiri
iFixit își încheie parteneriatul cu Samsung. Compania critică politica de reparații
FOTO: GSMArena

Compania iFixit, cunoscută pentru vânzarea de instrumente și piese de reparații pentru electronice, precum și pentru ghidurile de reparații oferite utilizatorilor, a anunțat încetarea parteneriatului său cu Samsung. Parteneriatul, care a început acum doi ani, a fost criticat de iFixit pentru lipsa de angajament a Samsung în a facilita reparațiile ieftine și accesibile pentru utilizatori.

Motivele întreruperii parteneriatului

iFixit a subliniat că piesele furnizate de Samsung sunt prea scumpe și multe componente sunt lipite între ele, ceea ce complică reparațiile. Într-o postare pe blogul oficial, reprezentanții iFixit au declarat:

„În urmă cu doi ani, am lansat Hubul de Reparare Samsung de la iFixit cu scopul de a construi un ecosistem prietenos cu reparațiile. Am dorit să stabilim standardul de aur pentru documentația de reparații și să oferim afacerilor independente de reparații instrumentele și piesele necesare pentru a menține dispozitivele Galaxy funcționale. În ciuda eforturilor noastre, nu am reușit să ne îndeplinim această promisiune.”

Compania a continuat să explice că obstacolele întâlnite în colaborarea cu Samsung au subminat eforturile lor de a face reparațiile mai accesibile. Prețurile ridicate ale pieselor au descurajat utilizatorii să repare dispozitivele, preferând în schimb să le înlocuiască. De asemenea, designul dispozitivelor Galaxy a rămas complicat de reparat, cu multe componente lipite.

Impactul deciziei

iFixit a anunțat că nu va mai fi distribuitor oficial de componente și ustensile pentru dispozitivele Samsung. Acest lucru înseamnă că nu vor mai exista limite pentru numărul de componente comandate de fiecare service independent, iar documentația existentă va rămâne pe site-ul iFixit. Compania va continua să publice ghiduri de reparații pentru dispozitivele noi, dar acestea vor fi realizate independent, fără ajutorul Samsung.

Piesele disponibile pe iFixit pentru smartphone-urile Samsung vor fi originale, dacă vor putea fi obținute, iar în lipsa acestora, compania va vinde componente compatibile sau aftermarket.

Samsung Galaxy Buds 3. Totul despre design-ul controversat al căștilor și data de lansare
Samsung Galaxy Buds 3. Totul despre design-ul controversat al căștilor și data de lansare
O imagine scăpată săptămâna trecută de Evan Blass pe X cu noile Samsung Galaxy Buds 3 a nemulțumit mulți utilizatori din cauza designului aproape identic cu faimoasele căști AirPods de la...
Îmbunătățirea semnificativă pe care Samsung vrea să o aducă la noul Galaxy S25 Ultra
Îmbunătățirea semnificativă pe care Samsung vrea să o aducă la noul Galaxy S25 Ultra
Se pare că Galaxy S25 Ultra ar putea veni cu schimbări importante pe partea de foto, conform zvonurilor recente. În loc să elimine una dintre camerele foto, Samsung ar putea opta pentru...
#Samsung, #componente, #telefoane mobile , #telefoane mobile
  1. Apple nu va introduce noile funcții de inteligență artificială în Europa până la finalul anului. Care este motivul
  2. Uniunea Europeană se apropie de aprobarea unei legi controversate privind scanarea mesajelor digitale, inclusiv a celor criptate
  3. Ce va lansa Apple în loc de ochelarii Vision Pro 2
  4. Portul de la frontiera Uniunii. Cele mai importante transporturi din Portul Constanța în 2023
  5. Care este cea mai falsificată bancnotă din România. Avertismentul BNR
  6. Aerul condiționat arde la buzunare. Cu cât crește factura la energie în zilele caniculare
  7. Cum arată prima mașină electrică "chinezească" produsă în Europa. Va concura puternic Dacia Spring VIDEO
  8. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  9. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  10. Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării