Cartelul producatorilor de LCD plateste scump concurenta neloiala

Joi, 29 Decembrie 2011, ora 22:29
5651 citiri
Cartelul producatorilor de LCD plateste scump concurenta neloiala
Foto: Webnews

Samsung, Sharp si alti producatori de LCD vor trebui sa plateasca 553 de milioane de dolari pentru a pune capat unei dispute legale privitoare la chestiunea politicii de preturi pe care au aplicat-o.

Autoritatile judecatoresti din New York au anuntat semnarea unui acord cu sapte multinationale din sectorul tehnologic, pentru o sanctiune de 553 de milioane de dolari, ca urmare a unei actiuni colective, implicand statele Arkansas, California, Florida, Michigan, Missouri, New York, West Virginia si Wisconsin, relateaza Webnews.

Este vorba despre o chestiune vizand mentinerea unui nivel ridicat al preturilor pentru monitoarele LCD, incalcand legile concurentei.

Printre grupurile aflate pe lista neagra se numara o serie de companii din Taiwan (Chi Mei Innolux Corporation, Chunghwa Picture Tubes Ltd., HannStar Display Corporation), dar si nume de prestigiu in sectorul producatorilor de astfel de monitoare, precum Hitachi, Samsung Electronics si Sharp.

Potrivit sursei citate, producatorii japonezi, coreeni si taiwanezi au pus la cale in perioada 2000-2005, o strategie in vederea producerii unui tip de monitor pe baza de cristale lichide, impunand pentru acest produs un pret mult mai mare decat ar fi fost corect.

Acordul vizand incalcarea legilor concurentei prevede ca sanctiunile sa fie platite in raport cu foloasele trase de pe urma acestei politici de preturi neloiale: 240 de milioane vor iesi din buzunarul Samsung, 115,5 milioane de la Sharp si 110,3 milioane de al Chimei Innolux, iar restul de la celelalte companii implicate.

Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
#cartelul producatorilor LCD sanctionat, #amenda usturatoare Samsung Sharp , #parteneriat