Samsung a introdus recent o funcție mult așteptată pe piața dispozitivelor Android. Despre ce este vorba

Vineri, 12 Aprilie 2024, ora 14:40
8288 citiri
Samsung a introdus recent o funcție mult așteptată pe piața dispozitivelor Android. Despre ce este vorba
Modele de telefon Samsung FOTO / Samsung

Samsung a introdus recent o funcție mult așteptată pe piața dispozitivelor Android: actualizările de sistem în fundal, care permit utilizatorilor să continue utilizarea aplicațiilor și serviciilor în timp ce se instalează update-uri de software.

Această funcție este acum disponibilă pe noul model Samsung Galaxy A55, marcând prima dată când gigantul sud-coreean adoptă această tehnologie, în ciuda faptului că alți producători de dispozitive Android au implementat-o încă din 2016.

Samsung Galaxy A55 a primit update-ul de securitate pentru luna martie 2024, care include această funcție de actualizare în fundal, cunoscută în industrie sub numele de "seamless updates".

Cum funcționează noua funcție introdusă de Samsung

Această funcționalitate utilizează o partiție suplimentară de stocare a telefonului pentru a descărca și verifica integritatea update-ului, în timp ce partiția principală continuă să ruleze aplicațiile active. Procesul minimizează întreruperile, permițând utilizatorilor să își continue activitățile pe dispozitiv fără a fi afectați de instalarea update-ului.

Finalizarea actualizării necesită un scurt timp de oprire, de aproximativ 90 de secunde, necesar pentru restartarea dispozitivului și aplicarea efectivă a update-ului. Aceasta este singura perioadă în care utilizatorii vor trebui să întrerupă folosirea telefonului, ceea ce reprezintă o îmbunătățire semnificativă în ceea ce privește eficiența timpului comparativ cu metodele tradiționale de actualizare.

Este de așteptat ca Samsung să extindă această funcție și la alte modele noi în viitorul apropiat, transformând actualizările în fundal într-un standard pentru toate dispozitivele sale de ultimă generație. Totuși, este puțin probabil ca modelele mai vechi să primească această funcție, deoarece hardware-ul lor nu a fost inițial configurat pentru a suporta partiții multiple necesare pentru implementarea acestei tehnologii.

Quarterly Report - Editia 4

Honor lansează Android 15 Beta 1 pentru dezvoltatori. Cum se poate accesa
Honor lansează Android 15 Beta 1 pentru dezvoltatori. Cum se poate accesa
Honor a anunțat disponibilitatea Android 15 Beta 1 pentru dezvoltatori începând cu 10 mai. Primele dispozitive care vor primi această actualizare sunt Honor Magic6 Pro și Honor Magic V2. Acest...
Sony lansează un super smartphone de buget. La ce preț este oferit și ce știe să facă
Sony lansează un super smartphone de buget. La ce preț este oferit și ce știe să facă
Sony a prezentat noul smartphone mid-range Xperia 10 VI, care se remarcă printr-o baterie ce promite o autonomie de două zile și un design compact. Telefonul este conceput pentru confort și...
#Samsung, #smartphone, #Android , #android