Îmbunătățirea semnificativă pe care Samsung vrea să o aducă la noul Galaxy S25 Ultra

Sambata, 22 Iunie 2024, ora 04:33
4763 citiri
Îmbunătățirea semnificativă pe care Samsung vrea să o aducă la noul Galaxy S25 Ultra
FOTO GSMArena

Se pare că Galaxy S25 Ultra ar putea veni cu schimbări importante pe partea de foto, conform zvonurilor recente. În loc să elimine una dintre camerele foto, Samsung ar putea opta pentru îmbunătățirea celor existente.

Conform sursei Sperandio4Tech, Galaxy S25 Ultra va primi două îmbunătățiri majore la camerele foto. Prima îmbunătățire vizează camera ultrawide, care va folosi un nou senzor Samsung JN1, cu dimensiune de 1/2.76 inch și rezoluție de 50MP. Comparativ, actuala cameră ultrawide a Galaxy S24 Ultra utilizează un senzor de 1/2.55 inch și rezoluție de 12MP.

Este posibil ca Samsung să folosească rezoluția de 50MP ca valoare standard pentru toate pozele obținute cu camerele sale, ceea ce ar permite o procesare AI mai sofisticată, îmbunătățind calitatea fotografiilor în condiții de luminozitate redusă.

Îmbunătățiri la camera telephoto

A doua îmbunătățire majoră se referă la camera telephoto. Samsung ar putea înlocui modulul telephoto 3x cu 10MP al S24 Ultra cu un nou senzor de 1/3 inch, bazat pe tehnologia Isocell, și cu o rezoluție de 50MP. Această schimbare ar îmbunătăți dramatic claritatea pozelor obținute la acest nivel de zoom. În prezent, S24 Ultra permite comutarea între zoom 1X și 5X nativ, limitând flexibilitatea în încadrarea imaginii.

Interesant este că acest zvon contrazice alte informații recente care indicau eliminarea modulului foto dedicat pentru zoom optic 3X. Conform acestor informații, Samsung ar putea simplifica aranjamentul de camere foto prin implementarea opțiunii de zoom „optic” 3X folosind camera principală de 200MP, aplicând același procedeu utilizat pentru nivelul de zoom 2X, bazat pe decuparea porțiunii centrale a senzorului de imagine. Rămâne de văzut care va fi soluția tehnică preferată de Samsung.

Între timp, inginerii Samsung lucrează la perfecționarea de noi algoritmi pentru procesarea foto asistată de AI. Acești algoritmi sunt dezvoltați în răspuns la feedback-ul primit pentru Galaxy S24 Ultra, criticat pentru aspectul supra-procesat al pozelor la rezoluția de 50MP și performanțele slabe în modurile de zoom nesuportate optic. De exemplu, la nivelul de zoom 30X, Galaxy S24 Ultra este ușor depășit de telefoanele de la Huawei sau Vivo, care beneficiază de o procesare AI mai puțin agresivă.

Samsung pregătește o nouă versiune pentru smartphone-ul Galaxy Z Fold 6
Samsung pregătește o nouă versiune pentru smartphone-ul Galaxy Z Fold 6
După lansarea recentă a modelului Galaxy Z Fold 6, există zvonuri că Samsung ar putea introduce o variantă Galaxy Z Fold 6 Ultra sau Galaxy Z Fold 6 Slim. Conform galaxyclub.nl, Samsung...
Samsung domină piața Europeană de smartphone-uri. Care sunt cele mai vândute dispozitive
Samsung domină piața Europeană de smartphone-uri. Care sunt cele mai vândute dispozitive
Un raport recent al firmei de studii de piață Canalys evidențiază schimbări semnificative în clasamentul vânzărilor de smartphone-uri din Europa. Samsung, unul dintre cei mai mari jucători...
#Samsung, #galaxy, #Android , #android
  1. Covrigii, o afacere de miliarde. Cele patru rețele de magazine care își împart piața din România
  2. Canicula epuizează rezervele energetice ale României. Câtă energie electrică am importat după ce reactorul 1 de la Cernavodă s-a oprit
  3. Veste bună pentru șoferi. Android Auto va permite controlul radioului mașinii în curând
  4. Drumul Daciei în Europa. Parcursul fulminant al mașinii românești în clasamentele vânzărilor. Cum stă în fața competitorilor
  5. Sondaj Reuters: Aproape jumătate dintre companiile japoneze nu vor să integreze inteligența artificială
  6. A apărut primul telefon Android cu încărcare Qi2 Wireless. Ce specificații are
  7. Vin bani europeni pentru producătorii agricoli. Sprijin pentru românii care cultivă roșii și usturoi
  8. Google rezolvă o problemă majoră în aplicația de mesagerie
  9. Soluția pentru rezolvarea problemelor IT globale emisă de CrowdStrike. DNSC a publicat instrucțiunile
  10. Măsurile Guvernului împotriva crizei energetice. Ce se va întâmpla cu facturile românilor la curent