Ziare.com

Acuzatii grave pentru Samsung: Angajati minori, ture de peste 12 ore

Vineri, 29 August 2014, ora 23:18

   

Acuzatii grave pentru Samsung: Angajati minori, ture de peste 12 ore
Conform unui raport publicat joi de catre ONG China Labor Watch, cu sediul in SUA, uzinele sud-coreene HEG Technology amplasate la Huizhou, China, ar folosi in activitatea de productie minori cu varsta sub 16 ani.

Cei mai tineri dintre acestia ar avea 14 ani. Informatia insa a fost respinsa de firma Samsung, numarul 1 mondial la productia de telefoane mobile si care probabil ca s-a simtit vizata, avand in grupul sau uzinele HEG Technology, informeaza portalul 20 Minutes.

Samsung sustine ca un control efectuat recent n-a semnalat prezenta niciunui minor in activitatea sa de productie.

De altfel, compania Samsung este de asemenea acuzata de ONG ca a folosit la activitatea din timpul verii 117 studenti, care au fost obligati sa lucreze, in medie, 12,5 ore pe zi.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Afirmatia este greu de verificat, intrucat intre timp studentii si-au terminat vacanta si nu mai sunt angajati, dar sustin ca nu si-au primit toate drepturile salariale.

Samsung pretinde ca a cerut recent sa se efectueze o ancheta pe aceasta tema, la care sa participe si China Labor Watch, care nu ar fi trebuit sa dea publicitatii asemenea informatii, inainte de organizarea anchetei, cu atat mai mult, cu cat propunerea a fost ignorata de ea.

Pe de alta parte, respectiva ONG pretinde ca in anul 2012 a denuntat mai multe aspecte privind conditiile de munca de la HEG Technology, iar cu acea ocazie Samsung a recunoscut ca aplica unele "practici nepotrivite" referitoare la timpul de lucru.

Firma Samsung sustine insa ca este intoleranta cu privire la ordinea si disciplina muncii, iar ca dovada, in iulie a.c. a suspendat relatiile comerciale cu furnizorul chinez Dongguan Shinyang Electronics Co. numai pentru ca aceasta companie era acuzata de angajarea unor lucratori minori, sub 16 ani.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3161 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor