Invazia electronicelor verzi

Sambata, 17 Ianuarie 2009, ora 16:27
2452 citiri
Invazia electronicelor verzi

Electronicele ecologice isi fac din ce in ce mai mult simtita prezenta, producatorii mizand pe acest tip de produse pentru a-si creste vanzarile.

Recentul targ de electronice din Las Vegas a alocat o mare parte din spatiul sau pentru gadgeturile "verzi", ce includeau "butoane ecologice", menite sa reduca din consumul calculatorului, televizoare ce au nevoie de mai putina energie si chiar baterii fara mercur, ce pot fi reciclate in masura de 94%.

Pentru a fi considerat produs electronic, dispozitivele trebuie sa fie fabricate din materiale reciclabile, sa nu contina substante toxice, sa aiba un ciclu de viata indelungat si sa foloseasca energia in mod eficient.

Iata cateva produse, considerate a fi cele mai ecologice din clasa lor, de catre Greenpeace:

* Monitorul LED Lenovo L2440x (foto): acesta este primul monitor ce foloseste tehnologia "white LED" (cu lumina alba de mare intensitate), ce consuma cu 60% mai putina energie, fata de monitoarele LED traditionale. De asemenea, la producerea ecranului nu sunt folosite mercurul, arsenicul sau PVC-ul, fiind astfel reciclabil in masura de 65 de procente. Pret: 749,99 dolari (plus TVA).

* Nokia 6210 Navigator: Atuurile smartphon-ului produs de Nokia sunt ca nu contine PVC, foloseste energia mai eficient decat produsele concurente si are o viata mai lunga. Este dotat cu GPS, are o camera foto de 3,2 MP si foloseste sistemul Symbian. Pret: 380 de dolari.

* Notebook-ul Toshiba R600: Cantareste doar 800 de grame si are un ecran de 12,1 inch, fiind doatat cu un procesor Intel de 1,2 Ghz, memorie RAM de 3 GB si hard disk de 200 GB. Notebook-ul foloseste tehnolgia LED-backlit, ce consuma mai putin decat LED-urile traditionale. Pretul este insa pe masura, incepand de la 2.099 dolari.

* Incarcatorul solar pentru acumulatori de la Energizer: orice acumulator de tip AA sau AAA va putea fi reincarcat folosind energia solara. Incarcatorul este dotat si cu un port USB, ce poate fi folosit pentru alimentarea anumitor tipuri de telefoane mobile, unitati GPS, camera foto/video si iPod. Daca soarele nu este la indemana, incarcatorul poate fi conectat si la o priza normala. Produsul va fi lansat in aceasta vara si va costa 49,99 dolari.

* Telefonul Samsung W510: este primul telefon Samsung realizat cu "bioplastic", adica din materiale naturale extrase din porumb. La fabricarea telefonului nu au fost folosite metale grele, cum ar fi mercur, plumb si cadmiu, iar invelisul sau este solubil. Deocamdata, produsul este disponibil doar in China.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Electronice ecologice, #Lenovo, #Nokia, #Samsung, #Consumer Electronics Association , #stiri Samsung