iPad, construit din componente Samsung si LG

Duminica, 04 Aprilie 2010, ora 13:07
2485 citiri
iPad, construit din componente Samsung si LG
Foto: Reutes

Lansarea de sambata a tabletei companiei Apple, iPad, a provocat o adevarata isterie. Dar pe ce se bazeaza tehnologia folosita de compania americana?

Potrivit specialistilor care au desfacut deja dispozitivul pana la cele mai mici componente, pe chip-uri produse de coreenii de la Samsung si LG, relateaza Reuters.

Apple este binecunoscuta pentru faptul ca ascunde identitatea furnizorilor sai, tocmai pentru a promova propriul nume si logo.

Insa, chiar si procesorul iPad-ului, considerat propriu Apple, este, de fapt, construit de Samsung, desi poarta logo-ul Apple.

De asemenea, memoria flash NAND este facuta tot de specialistii de la Samsung, iar ecranul LCD de o alta corporatie din Coreea de Sud, LG.

La randul lor, microchip-urile folosite in iPad sunt produse de firmele Broadcom, Texas Instruments si NXP Semiconductor, potrivit lui Luke Soules, co-fondator al firmei iFixit.

In plus, Soules a descoperit ca bateria nu este in nici un fel lipita de dispozitiv, deci poate fi inlocuita, daca nu va este frica sa desfaceti dispozitivul. Initial, se credea ca inlocuirea bateriei va fi imposibila.

In prima zi de la lansarea sa in Statele Unite, analistii au estimat vanzari cuprinse intre 600.000 - 700.000 de unitati.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#componente iPad, #componente Samsung LG iPad , #stiri Samsung