Mostenitorul Samsung cere scuze pentru decesele cauzate de MERS

Marti, 23 Iunie 2015, ora 17:56
4087 citiri
Mostenitorul Samsung cere scuze pentru decesele cauzate de MERS

Mostenitorul imperiului economic Samsung a facut o plecaciune si a cerut scuze, marti, in contextul criticilor tot mai mari cu privire la rolul pe care spitalul companiei l-a avut in raspandirea sindromului respirator din Orientul Mijlociu (virusul MERS) in Coreea de Sud.

Lee Jae Yong, in varsta de 47 de ani, a cerut scuze victimelor MERS si pacientilor in primul sau discurs public de la preluarea Fundatiei Samsung, luna trecuta, transmite CTV News.

Yong i-a urmat tatalui sau, in conducerea fundatiei de caritate care detine Samsung Medical Center. Dintre cei 175 de pacienti MERS din Coreea de Sud, 85 erau pacienti, rude, angajati sau vizitatori la spitalul Samsung din Seul.

Virusul ucigas din Coreea aduce o carantina in masa: Bilantul mortilor creste constant

Samsung Medical Center, unul dintre cele mai mari spitale din Coreea de Sud, atrage pacienti din toata tara, incetand sa mai primeasca altii, de saptamana trecuta.

"Samsung Medical Center nu a putut impiedica infectarea si raspandirea MERS, provocand atat de multa durere si ingrijorare publicului. Imi inclin capul pentru a cere scuze", a spus Lee Jae Yong, intr-un rar discurs public televizat in ziua in care a implinit 47 de ani.

Coreea de Sud: Al cincilea deces produs de virusul MERS

Epidemia MERS a provocat moartea a 27 de persoane, incepand cu luna mai, iar raspandirea virusului prin intermediul Samsung Medical Center este o mare rusine pentru Lee, care urmeaza sa mosteneasca cel mai mare grup de afaceri al Coreei de Sud de la tatal sau.

Lee Kun Hee, in varsta de 73 de ani, este presedinte al Samsung Electronics Co. si tatal lui Yong, fiind internat la Samsung Medical Center de cand a suferit un atac de cord, in luna mai 2014.

Citeste si:
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Senatorul USR Cosmin Poteraș a depus luni, 29 noiembrie, o inițiativă care introduce cursuri de conducere defensivă pentru cei cu carnetul de conducere suspendat. Concret, Cosmin Poteraș...
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...