Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Samsung depaseste Apple si Nokia, cu noul sau smartphone?

Luni, 25 Iulie 2011, ora 21:53
4844 citiri
Samsung depaseste Apple si Nokia, cu noul sau smartphone?
Foto: Webnews

In cursul celui de-al doilea trimestru al anului fiscal in curs, vanzarile de smartphone purtand semnatura Samsung par sa fi depasit cifrele oficiale comunicate de Apple si de Nokia.

Neil Mawston, analist la Strategy Analytics, estimeaza ca Samsung ar fi vandut intre 18 si 21 de milioane de dispozitive smartphone, in timp ce iPhone a inregistrat vanzari de 20,3 milioane, iar produsul Nokia doar 16,7 milioane, relateaza Webnews.

Mawston apreciaza ca succesul inregistrat de Samsung se datoreaza aproape in exclusivitate adoptarii sistemului de operare Android open source de la Google, care se vinde foarte bine pe toate meridianele lumii.

Compania coreeana distribuie insa si dispozitive smartphone cu sistem Bada si, in ciuda faptului ca vanzarea acestui segment de produse poate fi definita drept marginala, cifrele corespunzatoare nu sunt deloc de neglijat.

Daca datele oficiale vizand vanzarea de dispozitive smartphone pe ultimile trei luni sunt inca provizorii, probabilitatea ca informatia definitiva sa difere mult de estimarile actuale nu este foarte mare, ceea ce-l indreptateste pe Mawston sa afirme ca in cursa vanzarilor, Samsung va iesi oricum invingator pana lasfarsitul anului, chiar daca Apple ar putea inregistra in momentul de fata un usor avantaj.

Daca Samsung va reusi sa cucereasca piete noi in Brazilia si China, succesul vanzarilor va fi impresionant, iar lansarea Windows Phone ar putea deveni un element stimulant in procesul de accelerare a schimbarilor de pozitie intre diferitii producatori aflati pe scena tehnologica de profil.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#smartphone Samsung, #Samsung Apple Nokia , #stiri Samsung