Ziare.com

Samsung vrea sa interzica telefoanele Ericsson in SUA

de Constantin Pescaru
Joi, 27 Decembrie 2012, ora 18:50

   

Samsung vrea sa interzica telefoanele Ericsson in SUA
Samsung vrea sa obtina o interdictie pentru importul si vanzarea in Statele Unite a telefoanelor produse de suedezii de la Ericsson.

Planul firmei sud-coreene face parte dintr-o disputa mai veche privind brevetele de inventie, scrie Wall Street Journal.

Reprezentantii Samsung au precizat, miercuri, ca au depus aceasta plangere la Comisia pentru Comert International din SUA.

Ericsson, producator de echipamente pentru retele de telecomunicatii, a depus documente in decembrie pentru a scoate de pe piata americana unele produse Samsung care folosesc tehnologia wireless, inclusiv gama de tablete si smartphone-uri Galaxy.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

In replica, purtatorul de cuvant al firmei sud-coreene sustine ca Ericsson incalca 7 patente si ca competitorii nu au mai dorit sa continue negocierile.

Ericsson a acuzat in noiembrie Samsung ca inearca sa reduca "drastic" taxele platite pentru unele patente Ericsson devenite standarde in industria telecom. O astfel de situatie ar furniza Samsung un avantaj incorect fata de alti competitori care platesc Ericsson pentru patentele respective.

Reprezentantii firmei suedeze nu au facut comentarii pe acest subiect.

Ericsson nu este singurul producator de telefoane cu care samsung se afla in conflict.

Recent, Apple a primit daune in valoare de 1,05 miliarde de dolari, dupa ce un tribunal american a decis ca Samsung i-a furat tehnologia.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1314 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

bai dom, traducator de balta ca ziarist nu pot sa-ti spun

ce ar fi sa te informezi putin inainte de a traduce un articol din presa straina cu Google Translate.
Ericsonn facea telefoane mobile printr-un joint venture cu Sony - SonyEricsson - car a fost cumparat integral de Sony in febr 2012, deci Ericsson practic nu mai face telefoane mobile.
Articolul se refera la echipamentele de comunicatii Ericsson gen statii GSM, networking etc si nu la terminale.
PS - astept sa vad titlul modificat dupa cum e moda pe ziare.com :)

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor