De ce au luau foc telefoanele Galaxy Note7? Samsung a prezentat rezultatul anchetei

Luni, 16 Ianuarie 2017, ora 22:22

   

De ce au luau foc telefoanele Galaxy Note7? Samsung a prezentat rezultatul anchetei
Samsung a anuntat pe scurt concluziile anchetei privind cauza incendierii telefoanelor Galaxy Note7. Contrar ipotezelor inaintate de specialisti independenti, ancheta oficiala pune incendiile si exploziile semnalate la telefoane Galaxy Note7 exclusiv in seama acumulatorilor Li-ion si nu un defect hardware/software la nivelul dispozitivului.

Concluziile anchetei sunt cu atat mai importante in contextul in care zvonuri circulate din surse apropiate companiei conturau planuri pentru repunerea in vanzare a dispozitivelor Note7 deja retrase, ca si produse reconditionate destinate cumparatorilor din piete emergente ca India si Vietnam. Raportul detaliat al anchetei urmeaza sa fie publicat in data de 23 ianuarie.

Tot atunci, liderul diviziei Samsung mobile - Koh Dong-jin - va dezvalui care sunt masurile luate de companie pentru a evita o experienta similara si cu modelul Galaxy S8. Urmand primelor cazuri de incendiere raportate la seria Galaxy Note7, Samsung a retras de pe piata nu mai putin de 2,5 milioane de dispozitive, transmitand astfel un mesaj cat se poate de ferm privind determinarea de a gasi o rezolvare pentru problemele aparute in cel mai scurt timp posibil.

Din pacate gestionarea ulterioara a situatiei a lasat de dorit, oprirea de la vanzare a loturilor de dispozitive echipate cu acumulatori Samsung SDI si pastrarea celora echipate cu acumulatori livrati de alti furnizori ducand la amplificarea scandalului.

Aparitia unor noi cazuri de incendiere, printre care si unul semnalat la bordul unui avion de linie au naruit definitiv sperantele companiei pentru evitarea unei retrageri complete de pe piata a seriei Galaxy Note 7. La momentul respectiv, Samsung nu a putut stabili cauza exacta a problemelor, in ciuda eforturilor depuse cu sprijinul a sute de specialisti recrutati inclusiv din afara companiei.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 11922 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor