Samsung a avut parte de reactii negative dupa ce un laborator independent a sustinut ca televizoarele de tip Smart TV ale gigantului IT consuma mai mult in realitate decat arata testele oficiale.
ComplianTV, un grup de cercetare cu finantare europeana, este cel care a facut publica descoperirea.
Problema este ca
exista diferente notabile intre studiul oficial si cel realizat in conditii reale.
Raportul International Electrotechnical Commission (IEC) a relevat ca optiunea "motion lighting" reduce luminozitatea televizoarelor, precum si consumul de energie, in timp ce ComplianTV sustine ca, in conditii reale, nu s-a inregistrat nicio reducere a consumului de energie.
Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!In fapt, televizoarele ar consuma mai mult, ar polua mai mult si ar incarca facturile de curent.
Samsung si-a pacalit consumatorii: Televizoarele consuma mai mult in realitate decat la teste (Video)Totusi, nu exista nicio sugestie ca Samsung, cel mai mare producator de
televizoare, a procedat ilegal, cu toate ca activistii pentru eficienta energetica sustin ca testele UE sunt prea "generoase".
Cateva remarciPublicatia
Expert Reviews remarca faptul ca exista unele semne de intrebare in ceea ce priveste rezultatele obtinute de ComplianTV.
"
E interesant de subliniat ca specialistii ComplianTV nu au aratat nicio dovada care sa le sustina rezultatele comunicate. Mai mult, e chiar fascinant faptul ca, din toti producatorii de televizoare de tip Smart TV, Samsung a fost singura companie care a fost evidentiata", potrivit sursei citate.
In mod normal, compania s-a aparat. Ba mai mult, sustine ca se mandreste cu tehnologia incorporata in televizoarele inteligente.
"
Respingem categoric acuzatiile conform carora rezultatele testelor de laborator in cazul Smart TV-urilor Samsung sunt inselatoare. Motion Ligting nu este o setare care se activeaza doar in timpul testelor de conformitate. Dimpotriva, este o setare implicita care functioneaza atat in laborator cat si acasa.
Este o functie inovatoare care se activeaza automat in momentul in care televizorul a fost instalat acasa si ramane activa oricand este utilizat modul standard de vizionare. Motion lighting face parte dintr-o serie de functii dezvoltate special pentru a reduce impactul asupra mediului.
Ne mandrim cu aceste tehnologii si ne dorim sa continuam sa inovam in acest domeniu", se arata intr-un comunicat remis
Ziare.com.
Samsung, acuzata ca si-a pacalit clientii: Pozitia oficiala a companieiAi un televizor Samsung acasa? Incearca si tu astaPublicatia Expert Reviews a subliniat ca, in lipsa detaliilor legate de testele ComplianTV, a incercat sa faca propriul test.
Modelul incercat a fost Samsung UE32J6300. Jurnalistul a cuplat un wattmetru si a dat drumul televizorului. S-a uitat la o emisiune de-a bucatarului Jamie Oliver, fara functia "motion lighting", iar aparatul a indicat 51W. Dupa activarea optiunii, acesta a aratat 40W.
Sursa citata mentioneaza ca e un test neoficial si ca testele ar trebui continuate si aprofundate.
Cel mai probabil, un rezultat concludent va fi dat dupa analiza Comisiei Europene, care a promis ca va investiga cazul.
Mai mult, a transmis ca va inaspri reglementarile privind eficienta energetica pentru a scoate in afara legii asa-zisele "dispozitive de inselat" din televizoare si alte produse, dupa ce mai multe state europene si-au exprimat ingrijorarea.