Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Stick-ul care te ajuta sa-ti controlezi toata casa prin intermediul televizorului

Vineri, 08 Ianuarie 2016, ora 11:24
4023 citiri
Stick-ul care te ajuta sa-ti controlezi toata casa prin intermediul televizorului
Foto: Arhiva Ziare.com

Compania sud-coreeana Samsung ofera gratuit tuturor celor care achizitioneaza in 2016 unul din televizoarele sale de tip SUHD cate un stick USB care, atasat la televizor, devine o platforma de gestionare a tot felul de aparate si dispozitive casnice.

Astfel, cu ajutorul acestuia, poti controla o mare varietate de produse din casa, de la banala cafetiera, pana la camere video de securitate, jaluzele, sistemul de iluminare a locuintei sau monitoarele pentru supravegherea copiilor si a animalelor de casa.

Anuntul a fost facut la Consumer Electronics Show (CES), eveniment care are loc in perioada 6-9 ianuarie in orasul american Las Vegas.

Micul dispozitiv SmartThings ofera o singura interfata cu care consumatorii aflati departe de casa se pot conectata, prin smartphone-ul lor si prin televizor, la toate aparatele lor electrocasnice.

Zuckerberg vrea ca in 2016 sa devina un fel de "Iron Man": Proiectul ambitios al sefului Facebook

Totodata, cu ajutorul unei camere de luat vederi conectate la televizorul Samsung Smart, utilizatorii pot sa vada cand le sosesc oaspetii, carora le pot deschide usa fara a fi nevoiti sa se deplaseze de pe canapeaua pe care se afla. Un senzor alerteaza, direct pe ecranul televizorului, si in legatura cu orice miscare din afara casei, ridicand gradul de securitate.

Nu in ultimul rand, televizorul poate face sugestii asupra unor programe tinand cont de gusturile consumatorului. Aparatul va fi compatibil cu servicii precum Amazon, YouTube, Hulu sau Netflix, care vor putea fi accesate fara a iesi din meniul principal.

Compania Samsung a retinut atentia celor prezenti la CES in acest an si cu un frigider special, dotat cu un ecran inteligent. El nu mai este doar "locul in care se pastreaza alimentele, ci un aparat care poate face cumparaturi (comenzi de alimente), gestiona ceea ce se afla in interiorul lui si da sfaturi asupra unui stil de viata mai sanatos", dupa cum a explicat Joe Stinziano, vicepresedinte executiv al Samsung SUA, citat de ziarul spaniol El Pais.

Ti-ar placea sa mergi la job cu un mini-elicopter? Prima drona din lume in care poti sa calatoresti (Video)

Firma asiatica nu a adus la Las Vegas telefoane mobile, acestea urmand a fi prezentate la Mobile World Congress, cel mai mare targ de profil de pe glob, care va avea loc la Barcelona intre 22 si 25 februarie.

La standul sau au putut fi admirate insa tablete, cum ar fi modelul hibrid Galaxy TabPro S, cu Windows 10 in locul sistemului de operare Android instalat pe restul aparatelor din aceeasi gama.

Cu o grosime de numai 6,3 milimetri si cantarind doar 693 de grame, tableta este dotata cu o husa cu tastatura incorporata.

Ceasul inteligent cu doua ecrane care are o baterie ce dureaza un an

Ecranul are diagonala de 12 inch cu display SuperAlmoed, procesor Intel Core M, care consuma doar 4,5 W. Tableta are memorie RAM de 4 GB si baterie de 5.200 de miliamperi si camere de luat vederi, in fata si in spate, fiecare de cate 5 megapixeli.

Nu in ultimul rand, se cuvine amintit smartwach-ul Gear S 2 Classic, cu doua modele de lux, unul placat cu platina si altul cu aur roz de 18 karate, care vor fi compatibile cu iPhone-urile.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#Samsung dispozitiv electrocasnice, #Samsung casa inteligenta, #Samsun lansari CES 2016, #CES 2016 , #televizor