S-a încheiat festivalul de la San Remo: cum sună piesa câștigătoare, care merge și la Eurovision VIDEO

Duminica, 11 Februarie 2024, ora 09:16
6082 citiri
S-a încheiat festivalul de la San Remo: cum sună piesa câștigătoare, care merge și la Eurovision VIDEO
Angelina Mango

Festivalul de la Snaremo, ediţia 74, a fost câştigat de Angelina Mango cu melodia "La Noia", locul doi fiind ocupat de Geolier, iar al treilea de Annalisa. Amfitrionul spectacolului organizat la Teatrul Ariston din Sanremo a fost Amadeus, cunoscutul om de televiziune din Italia, care, anul acesta, a găzduit pentru ultima dată festivalul. El l-a avut alături pe artistul Fiorello.

Topul 5 a fost completat de: Geolier cu piesa "I' p' me, Tu p' te", Annalisa cu "Sinceramente", Ghali cu "Casa mia", Irama cu "Tu no".

Un top cinci compus în întregime din artişti care reprezintă noile generaţii de muzică şi interceptează tendinţele pieţei. "Sunteţi nebuni, mulţumesc din suflet orchestrei, ţie Amadeus, lui Fiorello, echipei mele, familiei mele, vă mulţumesc că aţi venit", a spus, în lacrimi, artista în vârstă de 22 de ani, fiica lui Pino Mango şi a Laurei Valente.

După 10 ani, câştigă trofeul o artistă: ultimul succes a fost în 2014, când Arisa a câştigat cu "Controvento".

Loredanei Bertè, cu piesa "Pazza", i-a revenit Premiul Criticii "Mia Martini"; Angelina Mango a obţinut şi Premiul "Lucio Dalla Press Room", cu 22 de voturi, şi Premiul "Giancarlo Bigazzi" pentru cea mai bună compoziţie muzicală. Premiul "Sergio Bardotti" pentru cele mai bune versuri i-a fost acordat Fiorellei Mannoia cu "Mariposa".

Avalanşa de votanţi a pus în dificultate televotingul: artiştii şi fanii au semnalat probleme la primirea mesajelor de confirmare. Dar RAI - după verificări corespunzătoare - a precizat că numărul mare de preferinţe a fost primit în mod regulat şi că nu se va pierde niciun vot.

Pentru a încheia ultimul său festival, Amadeus l-a vrut din nou alături pe prietenul său Fiorello: showmanul a urcat pe scenă cu o reinterpretare a piesei "Man in Tails", cu un costum luminos cu inserţii de LED-uri, cu dansatori de la Ukrainian Hi-Tech Dance Company din Kiev.

Gigliola Cinquetti a reinterpretat "Non ho l'età", la 60 de ani de când a câştigat festivalul: "Acest cântec a luat drumul său, printre oameni, a devenit al oamenilor, acum este ca şi cum s-ar fi întors acasă".

Clasamentul definitiv de la locul 6 la locul 30: Mahmood, Loredana Bertè, Il Volo, Alessandra Amoroso, Alfa, Gazzelle, Il Tre, Diodato, Emma, Fiorella Mannoia, The Kolors, Mr.Rain, Santi Francesi, Negramaro, Dargen D'Amico, Ricchi e Poveri, BigMama, Rose Villain, Clara, Renga Nek, Maninni, La Sad, BNKR44, Sangiovanni, Fred De Palma.

Câştigătorul concursului muzicii italiene reprezintă Italia la Eurovision Song Contest.

Show-ul din seara finală a fost completat cu recitaluri şi momente inedite susţinute de interpreţi îndrăgiţi în zonele amenajate în afara scenei Teatrului Ariston - pe nava de croazieră Costa Concordia, ancorată în largul coastei Sanremo, în Piazza Colombo sau din studioul emisiunii „Viva Rai2!”, situat în faţa teatrului.

Festivalul Sanremo este un festival muzical de tradiţie în Europa, care a ajuns anul acesta la cea de-a 74-a ediţie. Din 1951, anul debutului, festivalul a avut loc la Cazinoul din Sanremo, dar începând din 1977, toate ediţiile au fost organizate la Teatro Ariston, cu excepţia anului 1990, când a fost găzduit la Nuovo Mercato dei Fiori.

Festivalul a fost o rampă de lansare pentru cântăreţi din Italia: Andrea Bocelli, Paola e Chiara, Giorgia, Laura Pausini, Eros Ramazzotti, Gigliola Cinquetti etc.

Quarterly Report - Editia 4

Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a fost primit luni, 20 mai, pe Aeroportul Internaţional Esenboga, de reprezentanţi ai autorităţilor din Ankara. El face o vizită oficială în Turcia, la invitaţia...
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, a fost invitata ultimei ediții a rubricii „Cu fața la alegători”, unde a vorbit despre proiectele realizate în mandatul său, despre...
#San Remo, #eurovision, #angelina mango , #stiri muzica