3 motive pentru care trebuie să mergi la dentist, deși nu ai dureri

Advertorial
Miercuri, 14 Septembrie 2022, ora 16:21
4200 citiri
3 motive pentru care trebuie să mergi la dentist, deși nu ai dureri
FOTO: Freepik.com

Pentru a menține sănătatea orală la cote optime, este important să mergi la medicul dentist cel puțin de două ori pe an. Totuși, multe persoane ajung mai rar în cabinetele stomatologice, pentru că sunt mai puțin atente la starea lor de sănătate, pentru că suferă de stomatofobie (frica de dentist) ori din alte diverse motive.

Vizitele pentru monitorizarea sănătății orale sunt foarte importante, iar mai jos ai trei dintre cele mai bune motive pentru care este recomandat să mergi regulat la medicul dentist, deși nu suferi de nicio durere.

Un zâmbet frumos contribuie la creșterea stimei de sine

Zâmbetul este unul dintre primele lucruri pe care oamenii îl observă pe chipul tău. Din păcate, multe persoane suferă de diverse probleme dentare, iar acest lucru poate să le afecteze stima de sine și să le împiedice să zâmbească. Vizita la medicul dentist poate să fie utilă pentru a avea dinți sănătoși și un zâmbet strălucitor. Nemaivorbind de bunăstarea psihologică, respectiv să fii mulțumit de felul în care arăți și să te simți confortabil în propria piele atunci când zâmbești.

Tratamentul ortodontic, constând în purtarea unui aparat dentar, este o investiție în sănătatea dentară pe termen lung. Dinții drepți sunt mai ușor de curățat și mai puțin predispuși la boli, ceea ce te poate ajuta la obținerea unui zâmbet sănătos și strălucitor. Tratamente precum albirea dinților și montarea de fațete dentare pot fi, de asemenea, utile, în cazul dinților pătați, îngălbeniți sau ciobiți.

Vizitele regulate la dentist te ajută să economisești sume substanțiale

Vizitele regulate la medicul dentist te pot ajuta inclusiv din punct de vedere financiar. De exemplu, sensibilitatea resimțită la nivelul unui dinte poate să fie simptomul unei carii aflate la debut. Tratarea acesteia poate să fie o procedură mai puțin costisitoare decât cea de gestionare a unui dinte grav deteriorat. Pe termen lung, un dinte cariat poate avea nevoie de o obturație de canal și chiar de montarea unei coroane. Iar, în cazul grav al pierderii dintelui, înlocuirea acestuia necesită proceduri medicale mult mai costisitoare, de exemplu, implantul dentar. Pe de altă parte, dacă se ajunge în această etapă, un implant dentar poate fi cea mai bună opțiune. Chiar dacă pret implant dentar este mai mare decât alte proceduri de înlocuire, acesta se simte și arată ca un dinte natural, iar, în plus, lucrarea poate dura pentru tot restul vieții, deci investiția este recuperată în timp.

Secretul unei bune stări de sănătate orală este prevenția

Niciodată nu trebuie să aștepți până apar durerile pentru a merge la medicul dentist. Sensibilitatea dentară sau sângerarea gingiilor sunt probleme stomatologice care pot dispărea relativ rapid dacă sunt gestionate din fază incipientă. Pe de altă parte, dacă amâni vizita la medicul dentist, problema se va agrava. Sângerarea, de exemplu, este simptomul gingivitei, care, netratată, poate evolua în boală parodontală și cauza chiar pierderea dinților.

Este recomandat să te programezi la medicul dentist o dată sau de două ori pe an. Obiceiul trebuie să fie format de la vârste foarte mici, încă de la apariția primilor dinți de lapte. Este cu atât mai important ca ritualul să fie respectat din preadolescență, pentru că în această perioadă se pot dezvolta carii pe dinții permanenți. Unele dintre aceste vizite pot avea ca scop sigilarea dentară, o procedură de prevenție absolut sigură pentru micii pacienți, care presupune umplerea șanțurilor naturale de pe suprafața măselelor cu un material special. Procedura reduce riscul de formare a plăcii bacteriene, implicit a dezvoltării cariilor, care pot avea drept complicații afecțiuni ca pulpita, parodontita și chiar pierderea dinților.

În cazul persoanelor cu antecedente stomatologice, de exemplu, boala parodontală, implant dentar sau sensibilitate, este posibil ca medicul stomatolog să recomande vizite chiar mai frecvente, de trei-patru pe an, pentru o monitorizare atentă și limitarea complicațiilor.

Un control stomatologic de rutină durează, de obicei, mai puțin de o oră, însă poate să fie extrem de util în menținerea sănătății tale orale și în limitarea eventualelor complicații.

Omul care l-ar fi „săpat" pe Marcel Ciolacu. De ce PSD a dat chix la prezidențiale, față de parlamentare
Omul care l-ar fi „săpat" pe Marcel Ciolacu. De ce PSD a dat chix la prezidențiale, față de parlamentare
PSD a reușit să câștige alegerile parlamentare, dar nu detașat. Totuși, față de candidatura lui Marcel Ciolacu la prezidențiale, „social-democrații" au demonstrat că se pot mobiliza...
Începe epoca instabilității parlamentare. Riscă Legislativul să cadă într-o „spirală a violenței” din cauza partidelor extremiste?
Începe epoca instabilității parlamentare. Riscă Legislativul să cadă într-o „spirală a violenței” din cauza partidelor extremiste?
În ultimii 4 ani, Parlamentul României a avut parte de înjurături și amenințări cu bătaia de la tribună, îmbrânceli și chiar agresiuni fizice pe holuri și în plen, pe fondul intrării...
#sanatata, #stomatolog, #control stomatolog , #sanatate
  1. Bancul zilei: Ce schimb a făcut un copil
  2. 7 efecte secundare surprinzătoare ale consumului zilnic de fasole
  3. Ce despăgubire a primit un bărbat de la Mars după ce a găsit un baton de ciocolată complet neted: "Nu vreau să par nerecunoscător"
  4. Artista cu care Alex Velea a făcut furori în trendurile din România. Nici cu Antonia nu a avut același succes VIDEO
  5. Care este cel mai sănătos mod de a găti ouăle dacă ai hipertensiune arterială
  6. Wedding Atelier București: Descoperă colecțiile exclusiviste de rochii de mireasă 2025
  7. Sean Penn, relație de iubire cu Valeria Nicov, o moldoveancă mai tânără 30 de ani decât starul de la Hollywood
  8. Cum s-a transformat Adina Asăvoaie, celebra „păpușă de la Glina” cu ochi de cristal. Acum are 18 ani și arată diferit FOTO
  9. Cât de mult se poate mări stomacul după o masă copioasă: dimensiunea este șocantă. „Stai jos și discută timp de 15 minute înainte de a lua a doua porție”
  10. 5 idei de cadouri pentru soție