5 semne care dezvăluie că suferi de o carență de vitamina D

Luni, 04 Martie 2024, ora 20:30
3841 citiri
5 semne care dezvăluie că suferi de o carență de vitamina D
Vitamina D FOTO: freepik.com

În ciuda alimentației stricte, soarele rămâne principalul furnizor de vitamina D. Studiile indică faptul că astrul strălucitor este responsabil cu producerea a 80% din nivelul de vitamina D din corpul nostru, iar recent s-a demonstrat că necesarul de vitamina D în organism depășește 1500 unități, conform standardelor de măsură internațională. Iată ce îți transmite corpul tău în momentul în care nivelul vitaminei D atinge cote periculos de scăzute.

1. Amorțeală și dureri de încheieturi

Durerea de oase și cea a încheieturilor este un prim semnal că te confrunți cu o carență de vitamina D. Aceasta este responsabilă cu asimilarea calciului, ducând la întărirea oaselor, iar lipsa ei poate provoca senzația de amorțeală, de durere a încheieturilor, a oaselor sau chiar a mușchilor corpului.

2. Depresie

Eliberarea serotoninei, hormonul fericirii, este în directa legătură cu nivelul vitaminei D din organism. Un organism devitaminizat te va transforma într-o persoană ursuză, fără chef de viață.

3. Obezitate

Persoanele care au un nivel scăzut de vitamina D în organism au tendință să se confrunte cu probleme ale greutății corporale. Fiind solubilă în grăsimi, vitamina D devine și mai diluată pe măsură ce corpul se îngrașă.

4. Transpirație abundentă

Nu îți este cald și cu toate acestea fruntea și ceafa ta sunt întotdeauna acoperite de transpirație. Este un semn clasic de deficiență a vitaminei D în organism. În trecut, nivelul acesteia la tinerele mame era măsurat prin verificarea transpirației din zona capului.

5. Probleme cu stomacul

Un stomac sensibil va reduce gradul de absorbție al vitaminei D în organism. Situația se transformă într-un cerc vicios dacă luam în calcul și reacția vitaminei D la grăsimile din corp, fapt care va accentua problemele gastrointestinale cu care te confrunți.

Bai de soare și alimentație variată

Rezolvarea problemelor cauzate de deficitul de vitamina D nu este atât de complicată. Expunerea la soare, fără protecție, câte 15 minute pe zi, însoțită de o alimentație bogată în lactate, ouă și pește (somon) ar trebui să refacă rapid depozitele de vitamina D din organism.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vitamina care poate încetini procesul de îmbătrânire. Rezultatele unui nou studiu
Vitamina care poate încetini procesul de îmbătrânire. Rezultatele unui nou studiu
Oamenii de știință manifestă din ce în ce mai mult interes pentru încetinirea procesului de îmbătrânire. Una dintre soluții - consumul de vitamina D - este destul de accesibilă la preț...
Cele mai eficiente ceaiuri laxative. Tu le ai în casă în caz de nevoie?
Cele mai eficiente ceaiuri laxative. Tu le ai în casă în caz de nevoie?
Ceaiurile laxative sunt de mare ajutor în caz de constipație, fisuri anale, hemoroizi sau intervenții chirurgicale în zona anală, mai ales atunci când utilizarea medicamentelor laxative nu...
#sanatate, #carenta vitamina D, #vitamina D, #simptome , #sanatate