De ce caracteristici trebuie să ținem cont atunci când alegem un tensiometru pentru acasă?

Advertorial
Vineri, 10 Martie 2023, ora 18:30
4352 citiri
De ce caracteristici trebuie să ținem cont atunci când alegem un tensiometru pentru acasă?
FOTO: unsplash.com

Când vine vorba de sănătatea noastră sau a celor dragi nouă este esențial să ne luăm informațiile din surse de încredere. Medicii specialiști sunt cei la care trebuie să apelăm în primul rând pentru sfaturi și recomandări. În cazul în care dumneavoastră sau cineva apropiat a fost diagnosticat cu hipertensiune arterială, cel mai probabil medicul cardiolog va prescrie anumite medicamente și va recomanda o serie de modificări ale stilului de viață care implică dieta și exercițiile fizice. De asemenea, vi se va cere să vă automonitorizați tensiunea arterială acasă pentru a vă asigura că tensiunea arterială este sub control.

Acest proces de automonitorizare a tensiunii arteriale implică utilizarea unui tensiometru de braț care va trebui achiziționat în funcție de mai mulți parametri. Printre acești indici se află probabil prețul, greutatea, portabilitatea și calitatea dispozitivului. Alegerea unui monitor cu funcțiile potrivite poate fi o sarcină destul de complicată, deoarece toate dispozitivele arată similar, iar pictograme de pe ecran nu sunt foarte ușor de înțeles.

Gama de tensiometre variază de la modele foarte simple cu două butoane până la dispozitive care funcționează împreună cu un telefon inteligent. Fiecare model a fost proiectat având în vedere un anumit grup țintă, deci acum este momentul să fii sincer cu tine însuți. În continuare, am pregătit o listă cu cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere în momentul în care alegi un dispozitiv pentru măsurarea tensiunii arteriale.

În primul rând, încearcă să te gândești cât de des plănuiești să îl utilizezi. Este posibil să îți monitorizezi tensiunea o dată la câteva zile sau poate că ai nevoie să te testezi de mai multe ori pe zi. Și probabil cel mai important aspect, cât de confortabil te simți cu tehnologia? Pentru că s-ar putea ca starea ta de sănătate să necesite trimiterea periodică a datelor către medicul cardiolog, iar asta înseamnă să deții și să poți utiliza un telefon inteligent.

Totodată, majoritatea monitoarelor noi includ o anumită capacitate de memorie, variind de la 30 la 120 sau mai mult. Revizuirea acestor date este crucială pentru a determina dacă tratamentul dumneavoastră este eficient. Ora și data fiecărei lecturi, fiind stocate în memoria aparatului, vor ajuta la explicarea numerelor. Un jurnal al acestor date, fie că este scris de mână după fiecare măsurătoare, fie este accesibil în memoria dispozitivului, oferă indicii importante cu privire la starea pacientului.

Un alt aspect demn de menționat este mărimea manșetei tensiometrului. Mărimile incorecte ale manșetei cauzează de cele mai multe ori erori de măsurare, deoarece este necesară o tensiune constantă a manșetei atunci când se compară mai multe citiri. O manșetă subdimensionată va supraestima nivelul tensiunii arteriale. Cel mai ușor mod de a evita această eroare este de utiliza o manșetă pe măsura ta. De regulă, monitoarele vin la pachet cu mai multe accesorii, inclusiv cu manșete ajustabile, deci să ai grijă să o alegi pe cea potrivită.

Nu în ultimul rând, trebuie să vorbim despre conectivitatea și tehnologia din spatele unui tensiometru. Mai multe dispozitive includ acum și aplicații care pot fi folosite pentru a stoca date și a le trimite direct medicului. Aceste dispozitive necesită un telefon inteligent, o tabletă sau un computer. Avantajul principal al acestor tehnologii este că absolut toate datele de măsurare sunt stocate automat și pot fi sortate, apoi trimise medicului pentru a fi analizate. Astfel, dacă te simți suficient de confortabil cu tehnologia, iar riscul tău pentru sănătate necesită consultații regulate cu un medic, aceste tehnologii sunt ideale pentru tine.

În concluzie, măsurările efectuate în confortul propriei case este cea mai bună modalitate prin care oamenii își pot înțelege nivelul tensiunii arteriale și factorii care o influențează. Avantajul este că oamenii sunt mai relaxați acasă și nu sunt influențați de factori de stres externi. Tensiometrul de brat pe care îl vei alege pentru monitorizarea tensiunii arteriale este important, așa că sfatul nostru este să iei în considerare atât caracteristicile enunțate anterior, cât și recomandarea unui specialist din domeniul sănătății.

Beneficiile mersului pe jos. 15 minute fac adevărate minuni pentru sănătate
Beneficiile mersului pe jos. 15 minute fac adevărate minuni pentru sănătate
Mersul pe jos face piciorul frumos. Știi expresia aceasta care pare veche de când lumea? Să se limiteze mersul pe jos doar la acest beneficiu și nimic mai mult? Ei bine, trebuie să știi că...
Adevărul sinistru din spatele puilor galbeni vânduți drept "mai sănătoși": "Unii sunt vopsiţi prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în ţesut"
Adevărul sinistru din spatele puilor galbeni vânduți drept "mai sănătoși": "Unii sunt vopsiţi prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în ţesut"
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, miercuri dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să pară...
#sanatate, #tensiometru, #masurare tensiune , #sanatate