Mămăliga nu este un fel de mâncare tradițional românesc, ci din nordul Italiei, însă este preferată de foarte mulți români. Se pregătește ușor și poate fi servită cu diferite preparate.
Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci mămăligă
Mămăliga se face din mălai sau din griș, uneori, și aduce numeroase beneficii organismului. Mălaiul nu conține gluten și poate fi consumat chiar și de persoanele cu intoleranță la gluten.
Mămăliga este bogată în minerale, nutrienți și vitamine de care corpul uman are nevoie pentru a funcționa normal. De asemenea, conține și grăsimi sănătoase care ajută funcționarea bună a intestinelor și sprijină digestia.
Motivul pentru care mămăliga este atât de benefică organismului nostru este porumbul. Acesta conține nutrienți precum folati, vitamina B6, vitamina C, vitamina E, tiamină, riboflavină și niacină. De asemenea, porumbul are o concentrație ridicată de fosfor, zinc, potasiu, magneziu, cupru, mangan și seleniu.
Mămăliga nu are foarte multe calorii, motiv pentru care este recomandată și în diete, dar și pentru copii mici. Specialiștii au descoperit că reduce riscul de cancer, în special cel de colon. Totodată, reduce riscul de formare a hemoroizilor. Acest fel de mâncare prezintă un efect antioxidant asupra corpului și reduce nivelul de colesterol rău datorită conținutului de grăsimi sănătoase, fibre și carbohidrați.
Rețetă de mămăligă la cuptor
Ingrediente necesare:
Înainte de toate, se preîncălzește cuptorul la 200 de grade. Se bat ouăle până când devin spumă și se adaugă peste ele uleiul, iaurtul, sarea, făina, mălaiul și bicarbonatul de sodiu. Când toate sunt amestecate, se adaugă brânza. Se lasă la cuptor până când se rumenește deasupra.