5 motive pentru care NU trebuie să dormi cu părul ud! Două sunt foarte grave

Vineri, 12 Aprilie 2024, ora 20:00
2781 citiri
5 motive pentru care NU trebuie să dormi cu părul ud! Două sunt foarte grave
par ud FOTO: freepik.com

De câte ori nu ți s-a întâmplat să te culci cu parul ud, mai ales vara, când este cald? Ei bine, acest obicei aparent banal îți poate provoca multe neplăceri, dintre care unele medicale. Iată cinci motive pentru care NU trebuie să mai dormi niciodată cu parul ud.

1. Te poți alege cu infecții fungice

Dacă obișnuiești să dormi cu părul ud te poți alege cu infecții fungice. Asta deoarece microorganismele prosperă în mediile umede, acestea înmulțindu-se rapid.

Toate persoanele sunt expuse riscului de a suferi de infecții fungice, cu atât mai mult cu cât nu dezinfectează periodic pernele și așternuturile sau dorm în camere de hote. Exista însă o categorie de persoane mult mai predispuse acestor infecții și anume persoanele care suferă de alergii, nas înfundat și afecțiuni oculare.

2. Risc de alopecie

Dormitul cu părul ud crește riscul de alopecie, în special de alopecie aerată, care apare în momentul în care vârfurile părului devin fragile și se rup. În momentul în care părul este ud, este mult mai fragil, iar riscul de apariție al alopeciei este mult mai mare.

3. Vei avea păr mai fragil

În momentul în care dormi cu părul ud trebuie să-ți asumi faptul că acesta vă deveni mult mai fragil. Apa degradează stratul interior al părului și contribuie la deteriorarea acestuia în momentul în care dormi cu parul ud.

4. Erupții cutanate și mâncărimi

Dormitul cu părul ud poate provoca mâncărimi ale scalpului și erupții cutanate.

5. Riști să faci mătreață

În momentul în care mergi la culcare cu scalpul ud trebuie să știi că va fi afectată funcționarea glandelor sebacee. Se vă produce o producție excesivă sau insuficientă de sebum, și crește riscul de apariție al mătreții.

Quarterly Report - Editia 4

De ce are cafeaua un efect laxativ. De ce simți imediat nevoia de a merge la toaletă după ce o consumi
De ce are cafeaua un efect laxativ. De ce simți imediat nevoia de a merge la toaletă după ce o consumi
Experții în sănătate au dezvăluit de ce relaxează cafeaua. Da, există oameni care, după ce beau o cafea, simt imediat că e timpul să fugă la toaletă. E ceva în neregulă cu ei? Nu...
Ce se întâmplă cu corpul tău dacă dormi cu fereastra deschisă
Ce se întâmplă cu corpul tău dacă dormi cu fereastra deschisă
Mulți oameni cred că dormitul cu geamurile deschise poate avea consecințe negative asupra sănătății, cum ar fi bolile respiratorii sau alergiile. Bineînțeles, va depinde foarte mult și...
#sanatate, #par ud, #probleme scalp, #alopecie, #infectii fungice, #pericol , #stiri sanatate