Medicii au descoperit factorul crucial pentru sănătatea inimii: Trebuie să faci un lucru simplu 20 de minute zilnic

Miercuri, 31 Mai 2023, ora 02:04
20466 citiri
Medicii au descoperit factorul crucial pentru sănătatea inimii: Trebuie să faci un lucru simplu 20 de minute zilnic
Sănătatea inimii este optimă dacă oamenii fac exerciții fizice zilnic 20 de minute FOTO: Health

O echipă de oameni de știință condusă de Universitatea Towson, Maryland, Statele Unite, care a efectuat un studiu amplu publicat în revista Circulation pe 24 mai 2023, a descoperit un lucru crucial pentru sănătatea inimii. Experții au constatat că inima poate fi menținută puternică cu o activitate fizică regulată de minimum 20 de minute zilnic, fiind cheia pentru o sănătate cardiovasculară optimă.

Creșterea nivelurilor de activitate fizică, în special în rândul persoanelor cu risc mai mare de boli cardiovasculare, are beneficii cunoscute pentru sănătatea inimii și poate ajuta la reducerea diferențelor de sănătate cardiovasculară, potrivit unui nou studiu al Asociației Americane a Inimii, scrie News Medical.

Noua cercetare a medicilor „Creșterea echității promovării activității fizice pentru o sănătate cardiovasculară optimă la adulți”, examinează nivelurile de activitate fizică în rândul diferitelor grupuri de adulți, analizează strategiile de creștere a activității fizice în grupuri care au resurse insuficiente sau care sunt expuse riscului de sănătate cardiovasculară precară și oferă sugestii despre cum să promovați activitatea fizică pentru a reduce riscul cardiovascular în mod echitabil prin activitatea fizică.

Un profesor de la Stanford aduce cea mai convingătoare dovadă: ”Extratereștrii au fost pe Pământ de mult timp” VIDEO

”A ajuta pe toată lumea să-și îmbunătățească sănătatea inimii este important. Am descoperit că multe grupuri care aveau o sănătate precară a inimii au avut, de asemenea, niveluri scăzute de activitate fizică. Știm că activitatea fizică regulată este o componentă cheie a sănătății optime a inimii. Aceste descoperiri oferă o oportunitate de a ne concentra eforturile asupra programelor de activitate fizică în locurile în care oamenii au cea mai mare nevoie de ele”, a spus profesorul Gerald Jerome.

Gerald J. Jerome, profesor la departamentul de kinesiologie de la Universitatea Towson, Maryland, Statele Unite a coordonat echipa de medici care a efectuat studiul.

Experții au constatat că mai puțin de 1 din 4 americani adulți atinge nivelul de activitate fizică optim recomandat de Departamentul de Sănătate din Statele Unite. Asociația Americană a Inimii recomandă adulților să efectueze cel puțin 150 de minute pe săptămână de activitate fizică moderată.

Asta înseamnă o simplă plimbare zilnică de peste 20 de minute zilnic. În studiu s-a observat că nivelurile de activitate fizică au fost mai scăzute în rândul anumitor grupuri de oameni cu factori de risc crescut ai bolilor cardiovasculare.

O boală gravă lovește oamenii după 30 de ani: Avertismentul medicilor privind primele simptome periculoase apărute

De exemplu, s-a observat o activitate fizică mai scăzută la adulții care sunt în vârstă, femei, negri, persoane cu dizabilități, persoane cu depresie, cei care au un statut socioeconomic mai scăzut sau care locuiesc în zone rurale sau cartiere care sunt mai puțin accesibile pe jos.

„Din păcate, multe grupuri care au un risc mai mare de a dezvolta boli de inimă, de asemenea, în medie, raportează cantități mai mici de activitate fizică”, a spus Jerome. „Există vești bune, deoarece unele programe sunt axate pe colaborarea cu comunitățile pentru a crește nivelul de activitate fizică în rândul grupurilor cu risc ridicat”.

Implicarea comunităților în proiectarea, implementarea și evaluarea programelor de activitate fizică este un pas important către împuternicirea rezidenților săi să își îmbunătățească sănătatea inimii prin creșterea activității fizice.

Abordările pentru creșterea activității fizice ar trebui să abordeze barierele comune, cum ar fi costul, lipsa accesului, lipsa timpului, lipsa cunoștințelor, precum și barierele specifice nevoilor unei anumite comunități.

Creșterea nivelurilor de activitate fizică pentru a crește echitatea în sănătate necesită o abordare de echipă, inclusiv profesioniști din domeniul sănătății care evaluează și promovează în mod regulat activitatea fizică pentru toți pacienții.

PSD Argeș l-a exclus din partid pe Ion Georgescu. Primarul din Mioveni a fost prins când returna mită
PSD Argeș l-a exclus din partid pe Ion Georgescu. Primarul din Mioveni a fost prins când returna mită
Conducerea PSD Argeş a votat, miercuri seara, excluderea din partid a primarului oraşului Mioveni, Ion Georgescu, cercetat de DNA pentru fapte de corupţie. "Întrunit în şedinţă...
Sorin Lavric a omagiat un legionar în Parlament, la doar două săptămâni după ce liderul AUR condamna antisemitismul
Sorin Lavric a omagiat un legionar în Parlament, la doar două săptămâni după ce liderul AUR condamna antisemitismul
Senatorul AUR Sorin Lavric l-a omagiat pe Tache Rodas, lider al unei grupări legionare și deținut politic, în cadrul unei declarații politice din Parlamentul României, de pe 13 septembrie....
#sanatatea inimii, #sanatate inima, #inima sanatate, #exercitii fizice, #inima sfaturi, #sfaturi sanatate, #boli cardiovasculare , #stiri externe