Cum facem să avem o inimă sănătoasă: Consumați 100 de grame din acest fruct zilnic timp de o lună

Joi, 24 Martie 2022, ora 04:49
16592 citiri
Cum facem să avem o inimă sănătoasă: Consumați 100 de grame din acest fruct zilnic timp de o lună
Sănătatea inimii este îmbunătățită părin consumul de afine FOTO: Cleveland Clinic

O echipă de oameni de știință conduși de către Universitatea King College din Londra, care a efectuat un studiu amplu legat de sănătatea inimii, a descoperit cum putem face să avem o stare foarte bună a acesteia. Ei au constatat că un consum de 100 de grame de afine zilnic, timp de o lună, a dus la o îmbunătățire a funcționării acestui organ vital al omului.

Cercetările au urmărit 45 de bărbați cu vârste cuprinse între 18 si 45 de ani pe parcursul unei luni, care au mâncat în fiecare zi 100 de grame de afine. Fructele au sporit sănătatea inimii, ”chiar și la persoanele cu risc cardiovascular scăzut”, potrivit Daily Mail.

Experții de la Universitatea King College din Marea Britanie au arătat că efectele acestor fructe de pădure bogate în antioxidanți asupra fluxului sanguin au început să se manifeste în primele două ore.

Dar medicii recomandă consumul afinelor crude sau amestecate în detrimentul celor din sucuri, care adesea sunt foarte bogate în zahăr.

Studiul a urmărit 45 de bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani, în decursul a 30 de zile, pentru a vedea modul în care afinele consumate zilnic le-au afectat tensiunea arterială, ritmul cardiac și arterele.

Cum puteți scăpa de atacul de cord: O cauză majoră care poate fi eliminată din viața oamenilor zilnic

Participanții care au consumat 100 de grame de afine au fost comparați cu un al grup, care a primit placebo. Astfel, la final rezultatele au arătat că cei care au mâncat afine zilnic au avut arterele lărgite cu 1,1% după o lună, un semnal cheie al îmbunătățirii fluxului sanguin.

Când arterele se îngustează, poate scădea fluxul de sânge către inimă și poate declanșa o serie de probleme de sănătate și chiar un atac de cord.

Descoperire alarmantă pentru seniori: Somnul de după-amiază este semnul unei boli grave VIDEO

Cu toate astea, nu au existat îmbunătățiri ale frecvenței cardiace sau a tensiunii arteriale și nici modificări ale colesterolului sau zahărului din sânge.

”Descoperirile noastre oferă dovezi solide asupra faptului că afinele pot afecta în mod semnificativ sănătatea vasculară chiar și la persoanele cu risc cardiovascular scăzut”, a spus profesorul Christian Heiss de la Universitatea Surrey.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#sanatatea inimii, #Consum afine sanatate, #afine sanatate, #afine beneficii, #afine antioxidanti, #boli cardiovasculare , #descoperire