Cum îți menții inima sănătoasă. Consumă 100 de grame din acest aliment zilnic timp de 30 de zile, spun experții britanici

Marti, 13 Februarie 2024, ora 02:21
17745 citiri
Cum îți menții inima sănătoasă. Consumă 100 de grame din acest aliment zilnic timp de 30 de zile, spun experții britanici
Consumul de afine menține inima într-o stare foarte bună FOTO: Health

Un grup de oameni de știință condus de Universitatea King College din Londra, care a efectuat un studiu important legat de sănătatea inimii, a descoperit cum poți face să ai o stare foarte bună a acesteia. Experții britanici au constatat că un consum de 100 de grame de afine zilnic, timp de 30 de zile, a dus la o îmbunătățire a funcționării acestui organ vital al omului.

Cercetările au urmărit 45 de bărbați cu vârste cuprinse între 18 si 45 de ani de-a lungul unei luni, care au mâncat în fiecare zi 100 de grame de afine. Fructele au sporit sănătatea inimii, ”chiar și la persoanele cu risc cardiovascular scăzut”, au spus medicii, potrivit Daily Mail.

Cercetătorii de la Universitatea King College, Marea Britanie, au arătat că efectele acestor fructe de pădure bogate în antioxidanți asupra fluxului sanguin au început să se manifeste în primele două ore, un lucru extraordinar pentru sănătate.

Zilele unei țări ca superputere economică se apropie de sfârșit: Peste 800.000 de români afectați

Dar medicii recomandă consumul afinelor crude sau amestecate în detrimentul celor din sucuri, care adesea sunt foarte bogate în zahăr și pot face mai mult rău decât bine.

Studiul a analizat 45 de bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani, în decursul a 30 de zile, pentru a vedea modul în care afinele consumate zilnic le-au afectat tensiunea arterială, ritmul cardiac și arterele din organism.

Participanții care au consumat 100 de grame de afine au fost comparați cu un al grup, care a primit placebo. Astfel, la final rezultatele au arătat că cei care au mâncat afine zilnic au avut arterele lărgite cu 1,1% după o lună, un semnal cheie al îmbunătățirii fluxului sanguin.

Descoperirea care schimbă viața oamenilor: Dacă renunți la un obicei, reduci riscul de cancer cu 57%

Când arterele se îngustează, poate scădea fluxul de sânge către inimă și poate declanșa o serie de probleme de sănătate și chiar un atac de cord.

Cu toate astea, nu au existat îmbunătățiri ale frecvenței cardiace sau a tensiunii arteriale și nici modificări ale colesterolului sau zahărului din sânge, spun experții.

”Descoperirile noastre oferă dovezi solide asupra faptului că afinele pot afecta în mod semnificativ sănătatea vasculară chiar și la persoanele cu risc cardiovascular scăzut”, a spus Christian Heiss, profesor de la Universitatea Surrey, Marea Britanie.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Cum merge coaliția în teritoriu: La Vaslui, urmașul baronului Buzatu e la cuțite cu un fost ministru PNL. ”Cu Tătaru nu se poate discuta”
Cum merge coaliția în teritoriu: La Vaslui, urmașul baronului Buzatu e la cuțite cu un fost ministru PNL. ”Cu Tătaru nu se poate discuta”
Deși liderii naționali ai PSD și PNL au anunțat comasarea alegerilor europarlamentare cu alegerile locale și participarea pe liste comune la Parlamentul European, în unele județe entuziasmul...
Formula necâștigătoare a dreptei în cursa pentru Primăria Capitalei: ”Candidatul PSD pleacă cu prima șansă”
Formula necâștigătoare a dreptei în cursa pentru Primăria Capitalei: ”Candidatul PSD pleacă cu prima șansă”
O candidatură a Gabrielei Firea din partea PSD la Primăria București ar aduce, cel mai probabil, victoria PSD, având în vedere voturile împărțite între candidații de dreapta Nicușor Dan,...
#sanatatea inimii, #Consum afine sanatate, #afine beneficii, #inima sanatoasa, #inima sanatoasa sfaturi, #afine antioxidanti , #stiri externe